"Cambio climático y ecoansiedad. De la preocupación a la acción"

Recomanació per Sant Jordi 2024
18/04/2024 - 19:29

Amb aquest llibre explora de manera clara i entenedora la crisi climàtica i les emocions associades per ajudar-nos a entendre-les i a enfrontar-les. 

L'ecoansietat és una resposta emocional normal a una situació anormal. Cada cop més persones, adults i joves, experimentem emocions incòmodes en prendre consciència de la magnitud dels problemes socioambientals, especialment el canvi climàtic, i dels riscos que comporta. En lloc de permetre que l'ecoansietat ens consumeixi, podem mirar-la de front i sentir la trucada per trobar formes productives de respondre al desafiament. Des d'estratègies personals fins a accions globals, se suggereixen respostes pràctiques i es convida cadascú a assumir la mateixa responsabilitat i a participar en la construcció del futur. Perquè encara som a temps.

Podeu llegir gratuïtament el primer capítol.

"Si has abierto este libro es probable que sientas inquietud ante el cambio climático y otras amenazas ambientales, o que te preocupe que algunas personas de tu entorno sufran este malestar.

Si tienes ecoansiedad o la padece una persona querida, tengo un mensaje importante para ti: sentir ecoansiedad es normal. Es una respuesta normal a una situación anormal.

Es comprensible sentir inquietud por el estado del mundo, dado el alcance de los desafíos a los que nos enfrentamos. Preocuparse por las consecuencias del cambio climático es totalmente lógico. Angustiarse por las personas que más sufren la situación muestra tu profundo sentido de empatía. Sentir duelo por la pérdida de especies y paisajes habla de tu sensibilidad. Es humano tener miedo ante la incertidumbre. Lo es sentirse impotente frente a la magnitud de los problemas; también enfadarse cuando sientes que falla la acción adecuada para abordarlos.

(...)"


Un llibre d'Oberon Libros.


 

 

Categories: 

Relacionats

Article
Recomanació per Sant Jordi 2024

La publicació coral Educación ecosocial a la luz de los siete saberes de Edgar Morin - d'accés gratuït - ha estat coordinada per José Manuel Gutiérrez-Bastida i José Ignacio De Guzmán-Alonso.

Article
Recomanació per Sant Jordi 2024

Un conte la temàtica principal del qual és l’aigua i la sequera, en el context d'uns animalons que viuen a la Fageda d’en Jordà.

Article
L’aigua, un dret humà fonamental per al desenvolupament sostenible

Coincidint amb el Dia Mundial del Medi Ambient, s’ha inaugurat a Breda la instal·lació «REFLƎX: L’aigua, un dret humà fonamental per al desenvolupament sostenible», un projecte participatiu de la Coordinadora d'ONG Solidàries i la Diputació de Girona que promou els objectius de desenvolupament sostenible (ODS). 

Butlletí