Bonificacions fiscals per reduir o eliminar els plàstics d’un sol ús

12/12/2022 - 10:00

Els establiments, les activitats econòmiques i els professionals que apliquin mesures per reduir o eliminar els envasos d’un sol ús gaudiran de bonificacions d’un 10% en els preus públics. Aquest benefici fiscal s’inclourà en les ordenances municipals a partir del 2023. És una mesura que s’emmarca en el compromís Barcelona Plàstic Zero de l’Ajuntament de Barcelona, del qual formen part més de dues-centes entitats de la ciutat.

Qui es podrà beneficiar d’aquesta bonificació fiscal?

  • Els comerços d’alimentació, de productes de neteja i d’higiene personal que ofereixin un mínim d’un terç dels productes a granel o en envasos reutilitzables.
  • Establiments de productes frescos que ofereixin els productes en envasos reutilitzables o que acceptin els envasos reutilitzables que portin els clients.
  • Els establiments de restauració que compleixin un d’aquests tres requisits: que ofereixin un terç de les begudes per emportar en gots reutilitzables o retornables, que serveixin un terç de les begudes per consumir a l’establiment en envasos que es puguin retornar i reutilitzar a l’establiment o pels proveïdors o que serveixin el menjar sobrant als clients en envasos reutilitzables i retornables.
  • Els establiments hotelers que ofereixin productes en dosificadors o envasos reutilitzables i no facin servir productes en envasos monodosi. Si tenen servei de restauració, cal que compleixin un dels tres requisits proposats per als establiments de restauració.
  • Els establiments de menjar per emportar que ofereixin els plats preparats en envasos reutilitzables i retornables o que acceptin els de la clientela.
  • Els establiments i serveis no alimentaris que no utilitzin plàstics d’un sol ús.
  • Les residències de gent gran i les escoles bressol que utilitzin bolquers reutilitzables com a mínim en una proporció d’un terç.
  • Els establiments que apliquin altres mesures rellevants per reduir o eliminar els plàstics.

 


 

Categories: 
Municipis: 
BarcelonèsBarcelona

Relacionats

Notícia

L’Ajuntament de Barcelona ha anunciat la reducció del 10% del preu públic de recollida de residus per comerços i empreses a les activitats que estiguin aplicant mesures d’eliminació o reducció dels plàstics d’un sol ús.

Notícia

La Gran Clariana del parc de les Glòries de Barcelona ha acollit l'acte conjunt de cloenda de la Setmana Europea de la Prevenció de Residus. S'hi han instal·lat dues tones de residus procedents de la recollida selectiva per simbolitzar la generació actual i els objectius que es volen assumir.

Article

La Taula Plàstic Zero ha celebrat la seva primera sessió de treball per donar continuïtat i ampliar el Compromís Barcelona Plàstic Zero, que recull projectes i accions d’organitzacions diverses que treballen en la reducció dels plàstics d’un sol ús a la ciutat.

Butlletí