Blanes continua dinamitzant els mercats de proximitat amb una nova acció per reduir els residus

20/11/2023 - 09:00

L’Ajuntament de Blanes continua dinamitzant els mercats de proximitat amb una nova acció. Durant aquesta setmana ha començat a repartir 7.000 envasos reutilitzables, amb l’objectiu de reduir residus i promoure el reciclatge, mentre aposta també pel comerç local

Concretament, s’han començat a repartir al Mercat d'Abastaments de Mas Enlaire, el Mercat de Fruites i Verdures del nucli històric, i a Es Portal, on es ven el peix fresc pescat exclusivament per la Confraria de Pescadors de Blanes. A banda dels envasos reutilitzables, també es donaran 350 bosses de jute, en aquest cas per comprar peces de fruita o verdura.

Amb aquesta acció es vol promoure la sostenibilitat amb la minimització de l'ús de bosses de plàstic i envasos d'un sol us que perjudiquen el medi ambient; però també posar en valor els productes locals, de proximitat i que compta amb pocs o cap intermediari entre productors i clients. Per fomentar-ne l'ús, el client tindrà un descompte en el tiquet final de compra, ja que, pel fet de portar l'envàs, el comerç ha de treure'n la tara.  

Des de l’àrea de Promoció de la Ciutat de l'Ajuntament de Blanes també s’ha volgut tenir en compte la higiene i salubritat en l'ús d'aquest tipus de recipients i envasos. Per això, s'ha contactat amb Laboratoris Altimir per elaborar un Protocol d'Actuació que s'ha repartit entre els responsables de les parades dels tres mercats per conèixer la normativa d'envasos reutilitzables.

A banda de la informació que s'ha repartit –tant pels comerciants com pels clients que hauran d'utilitzar els envasos repartits gratuïtament, també s'estan fent cursos de formació específics sobre la matèria als responsables de les parades.

Per la seva banda, els comerciants valoren positivament aquestes iniciatives que serveixen, entre d’altres, per potenciar el comerç de proximitat i posar-lo en valor.

Aquesta és una de les noves accions que forma part del projecte singular 'Anem a Plaça', impulsat pel Departament de Promoció de la Ciutat de l'Ajuntament de Blanes, subvencionat per la Diputació de Girona – Xarxa de Serveis Locals de Promoció Econòmica.

 


 

Municipis: 
SelvaBlanes

Relacionats

Article

Les parades del Mercat Municipal proposen accions de millora per reduir l'ús d'envasos de plàstic d’un sol ús.

Article

El projecte SOULFOOD recull l’experiència de productors agrícoles locals per tal de desenvolupar solucions digitals per lluitar contra el malbaratament alimentari.​

Article

Els mercats municipals de Sant Joan Despí -mercat de Les Planes i mercat del Centre- participen a la campanya Mercats Sostenibles de la Diputació de Barcelona, que consciencia a les persones usuàries dels mercats sobre la importància de reduir els envasos d’un sol ús.

Butlletí