Biòtops artificials permanents per preservar i incentivar flora i fauna marines a Vilassar de Mar

24/06/2019 - 08:00

Aquest estiu, i com a novetats de la temporada de platges a Vilassar de Mar, s’instal·larà una torre autònoma de vigilància a la platja de Palomares i biòtops artificials per incentivar i protegir la flora i fauna marines.

També es faran, durant l’estiu, diferents tallers per explicar als nens i nenes que cal protegir-se del sol i diferents estratègies per mantenir neta la sorra.

Una altra de les novetats és que aquest estiu fa referència a la preservació de la flora i faunes marines. S’han instal·lat un total de 10 boies ecològiques o biòtops artificials amb punts d’ancoratge (que l’estiu vinent s’ampliaran fins a 21) per atreure flora i fauna marina. S’ubiquen sota les boies de superfície.

La diferència amb els anteriors és que s’instal·laran de manera permanent i no es retiraran, com es feia fins ara, quan acabi la temporada d’estiu. D’aquesta manera, la vida marina que s’ha generat al seu voltant seguirà creixent. Per tant, només es retiraran les cadenes i les boies de plàstic exterior.

Els nous biòtops són de pedra fetes amb un ciment natural que atrau la vida marina per acabar generant un escull. Abans eren de blocs de formigó que es posaven un es treien.


 

Municipis: 
MaresmeVilassar de Mar
Etiquetes: 

Relacionats

Article

La campanya, subvencionada per la Diputació de Barcelona, inclou dos tallers participatius i quatre espais informatius especials a Vilassar Ràdio

Article

Menys plàstics d’un sol ús per a una ciutat més sostenible. Barcelona aposta per reduir el plàstic en la comercialització del peix i del marisc, en un pas endavant per assolir els objectius marcats al Pla Clima, que fomenta pràctiques sostenibles i impulsa l’economia circular.

Notícia

L’AMB, en col·laboració amb els 8 ajuntaments metropolitans del litoral, ha posat en marxa un dispositiu especial de neteja intensiva de les platges, així com de manteniment, després de la revetlla de Sant Joan. S’han recollit un total de 25,5 tones de residus.

Butlletí