Bicicletes de les deixalleries, recuperades per a un nou aprofitament al Pla d’Urgell

06/02/2020 - 08:44
Deixalleria a Mollerusa

Deixalleria a Mollerusa

Conveni entre el Consell Comarcal del Pla d’Urgell i l’Associació Bicicleta Club de Catalunya, entitat que s’encarregarà de recuperar les bicicletes provinents de les deixalleries de la comarca perquè tinguin un nou ús.

Les bicicletes en bon estat que el Consell Comarcal del Pla d’Urgell reculli a les deixalleries comarcals de la seva gestió tindran una nova oportunitat d’ús gràcies al conveni aprovat en el darrer Ple de l’ens comarcal amb l’Associació Bicicleta Club de Catalunya.

Els nous propietaris de les bicicletes seran famílies amb situació de vulnerabilitat i les 6 primeres unitats podrien estar enllestides per les festes de Nadal.

El Consell Comarcal s´acull a aquesta iniciativa coneguda com a reBICIcla per donar una segona oportunitat a les bicicletes que, amb una senzilla preparació, poden ser reutilitzades “i, especialment, per crear una major consciència de prevenció de residus, com a primera opció davant la generació de residus”, com explica el president de l’ens, Rafel Panadés. Les deixalleries comarcals de Castellnou de Seana i de Mollerussa són receptores objectes de diferent tipologia, com ara bicicletes.

L’objectiu per al 2020 és superar el 50% de reciclatge a la comarca el Pla d’Urgell.

Donat que aquestes són objectes de fàcil reutilització, el Consell Comarcal del Pla d´Urgell ha signat un conveni amb l´Associació Bicicleta Club de Catalunya la qual recollirà les bicicletes de la deixalleria, les repararà i les retornarà al Consell Comarcal per tal de ser lliurades a través dels Serveis Socials. El conveni no te cap cost pel Consell Comarcal, atès que l'Associació Bicicleta Club de Catalunya és beneficiaria d’una subvenció de l’Agència de Residus de Catalunya per la recuperació de bicicletes en desús i el foment de la seva reutilització.

El conveni del projecte reBICIcla és una més de les múltiples accions que el Servei de Medi Ambient del Consell Comarcal està duent a terme per fomentar una major consciència sobre la importància de preservar el medi ambient i de reduir la generació de residus. La directiva 2008/98/CE estableix que la prevenció de residus i la preparació per la reutilització són els primers passos en la jerarquia per la gestió dels residus.


 

Categories: 
Municipis: 
Pla d'UrgellMollerussa

Relacionats

Article

L'ajuntament de Mollerussa estudia implantar el sistema de recollida selectiva porta a porta al centre de la ciutat. Així ho va dir l'alcalde, Marc Solsona, al ple ordinari el passat 28 de març, al reconèixer que hi ha menys contenidors en aquesta zona comercial després de les reformes, que ha inclòs la conversió en zona de vianants de places com Manuel Bertrand o Pla d'Urgell.

Article

Durant l’any 2019, els paretans i les paretanes van recollir un total de 4.985 kg de piles, 4.515 kg mitjançant els contenidors a la via pública de l’empresa ECOPIL, i 470 kg que es van dipositar directament a la deixalleria. Aquestes xifres suposen el reciclatge de 250 grams de piles per habitant i any, és a dir, prop de 30 piles AAA.

Article
Sergi Campillo,Mirella Mollà i Thomas Reuter, han presentat un projecte per reciclar l'alumini i l'acer lleuger

Sergi Campillo,Mirella Mollà i Thomas Reuter, han presentat un projecte per reciclar l'alumini i l'acer lleuger

La ciudadanía podrá reciclar en València, a partir de mayo, las cápsulas de café y otros residuos de acero y aluminio ligero, como por ejemplo las tapas de los yogures o tubos de pasta de dientes, en los más de 2.500 contenedores amarillos de envases repartidos por el término municipal. «Un gesto que contribuye a impulsar la economía circular mediante un sistema de aprovechamiento de recursos en el cual trabaja el Ayuntamiento dentro de una estrategia sostenible que apuesta por la reutilización de los elementos y la reducción de residuos que acaban en los vertederos», tal como ha destacado el vicealcalde y concejal de Ecología Urbana, Sergi Campillo.

Butlletí