Barcelona celebra la diada de Sant Jordi omplint la ciutat de microrelats en favor del reciclatge

26/04/2021 - 13:26

Ecovidrio, en col·laboració amb Penguin Random House i l’Ajuntament de Barcelona, ha col·locat 5 contenidors verds exclusius, cadascun dels quals inclou un microrelat sobre el reciclatge i la cura del nostre entorn.

Ecovidrio ha posat en marxa una acció cultural única, íntimament relacionada amb l’esperit de Sant Jordi, per conscienciar sobre l’economia circular i la necessitat de tenir cura del nostre entorn i dels nostres recursos naturals.

Ecovidrio ha col·laborat amb l’editorial Penguin Random House, que ha posat a disposició de la campanya diversos escriptors de reconegut prestigi que han signat exclusius relats curts. Entre aquests autors destaquen Pere Estupinyà, Brenda Chávez, Isabel Giménez, Toni Hill i Eloy Moreno.

Les petites històries es poden trobar serigrafiades en cinc contenidors verds que s’ubiquen del 21 al 26 d‘abril en diferents emplaçaments del districte de Gràcia: Plaça Rovira i Trias , Plaça de la Revolució, Jardinet de Gràcia, Plaça Gal·la Placídia i Plaça Lesseps.

 

Dades de reciclatge de vidre a Barcelona

Segons les últimes dades disponibles corresponents a 2020, els ciutadans de Barcelona van reciclar un total de 34.675.060 kg d’envasos de vidre. Això suposa que cada habitant va reciclar una mitjana de 20,8 kg de vidre (equivalent a uns 71 envasos).

 

Beneficis mediambientals de el reciclatge de vidre

El vidre que es diposita en els contenidors es recicla a el 100% i s’utilitza per a la fabricació de nous envasos, de forma indefinida i sense perdre les propietats originals. Reciclant vidre evitem el creixement dels abocadors i és un element clau en la lluita contra el canvi climàtic. En usar vidre reciclat en la fabricació de nous envasos es redueix l’extracció de matèries primeres de la natura, evitant l’erosió dels sòls i la desforestació del nostre entorn.


 

Categories: 
Municipis: 
BarcelonèsBarcelona

Relacionats

Article

Cooperasec ha impulsat aquesta iniciativa que promou l'ús compartit entre el veïnat d'objectes, com una aspiradora o una tenda de campanya, per potenciar el consum responsable i el residu zero

Article

La tercera edició dels premis Mercabarna Paco Muñoz contra el malbaratament alimentari ha rebut la participació de 7 iniciatives de diferents entitats, associacions i empreses. 

Aquest any s'han guardonat dos projectes en l'àmbit de la Prevenció del Malbaratament Alimentari i la Innovació Social, quedant deserta la categoria d'Innovació Tecnològica.

Butlletí