Baix Ebre i Montsià disposaran d'un nou servei de recuperació d’objectes a les deixalleries

24/05/2020 - 20:01

La producció de residus cau un 3% amb el confinament però creix el consum a les llars a les dues comarques ebrenques.

La producció de residus durant el confinament s’ha reduït un 3% al Baix Ebre i el Montsià, en comparació amb el març i l’abril de l’any passat. Segons el COPATE, aquest caiguda s’accentua fins al 15% en el període festiu de Setmana Santa pel tancament del comerç i els serveis. En canvi, el consum a les llars s’ha disparat i també la producció de brossa. Ha augmentat un 11% el reciclatge d’envasos, un 12% el vidre i sobretot un 28% el paper i cartó. Així ho detallat la responsable de Gestió de Residus i Tècnica en Economia Circular del COPATE, Mercè Mariano.

Pel que fa al balanç de la recollida selectiva al Baix Ebre i el Montsià durant el 2019, destaca l’augment en 2 punts respecte l’any anterior amb un total de 55.222 tones i una taxa de recuperació del 52%. Ara bé, si ens fixem en les fraccions l’assoliment d’objectius és desigual. Es recupera molt de vidre però en canvi es falla amb la fracció orgànica. 

El president del COPATE, Joan Alginet, ha remarcat que els municipis que formen part de l’engranatge del consorci estan “més ben posicionats” pel que fa a la recollida selectiva. En aquest sentit, Alginet ha posat en valor el treball en equip.

Aquest proper mes de juny el COPATE posarà en marxa un nou servei de recuperació d’objectes a les deixalleries amb col·laboració amb empreses del tercer sector. Es tracta d’unes caixes on es podran deixar objectes que poden tenir un segon ús. Es farà un registre i es crearà un aparador virtual perquè altres usuaris els puguin recollir. Al mateix temps, entitats com La Segona Volta també podran recollir el material i preparar-lo per a la reutilització i venda a un preu social.


 

Categories: 
Municipis: 
Baix Ebre
Montsià

Relacionats

Article
Va ser el primer municipi amb aquest sistema a Catalunya

Actualment, Tiana està posicionat com el poble de l’Àrea Metropolitana de Barcelona amb el percentatge més elevat de recollida selectiva.

Article

En motiu de la situació especial que estan vivint els treballadors dels serveis de recollida, i per tal d'agrair el seu esforç en aquests dies que la realització de la feina rutinària resulta més complexa i arriscada, el Consell Comarcal proposa als ajuntaments de la comarca i als seus veïns i veïnes una campanya per poder fer arribar missatges d'agraïment i suport a aquests treballadors.

 

Article

El Govern d'Aragó posarà a la comarca del Matarranya com a model a l'hora de complir les directives europees que obliguen a reciclar com a mínim un 51% dels residus sòlids urbans.

Butlletí