Bagà renovarà l’enllumenat públic per reduir el consum energètic

27/03/2023 - 08:27

L’actuació suposarà el canvi integral de les 868 lluminàries de Bagà per sistemes eficients i la corresponent millora dels quadres elèctrics existents.

La inversió d’1.030.698,98 milions d’euros es finançarà amb una subvenció de 927.629,08 euros de la Diputació de Barcelona, concretament, a través del Programa sectorial Renovables 2030 de suport a inversions locals pel clima. El consistori hi haurà d’aportar el 10% restant. 

L’objectiu d’aquesta actuació es millorar l’eficiència energètica i reduir el consum energètic de l’enllumenat públic un 75%. A la vegada, es pretén afavorir a l’estalvi econòmic de les arques municipals. Amb la renovació de l’enllumenat es preveu fer un estalvi anual de 33.874,93 euros. 

A més a més, el projecte també inclou la instal·lació d’il·luminació ornamental eficient al Pont de la Vila, a l’església de Sant Esteve i al Palau dels Pinós i de nova il·luminació a les zones esportives. L’actuació ha d’estar finalitzada el 2024. 


 

Categories: 
Municipis: 
BerguedàBagà

Relacionats

Article

D'octubre a desembre es renovaran més d'un miler de lluminàries

Article

Entre els mesos d'abril i juliol, s'han substituit 2.015 lluminàries de tecnologia de descàrrega de la via pública per noves lluminàries LED a Castelldefels. L'acció reduirà la potència instal·lada (i el consum energètic) a més de disminuir la petjada de carboni en unes 102 tones/any​

Article

Amb el sistema de telegestió que s'ha instal·lat a tots els quadres de llum, es regularà la intensitat del flux en funció de les condicions lumíniques naturals.

Butlletí