Bagà renovarà l’enllumenat públic per reduir el consum energètic

27/03/2023 - 08:27

L’actuació suposarà el canvi integral de les 868 lluminàries de Bagà per sistemes eficients i la corresponent millora dels quadres elèctrics existents.

La inversió d’1.030.698,98 milions d’euros es finançarà amb una subvenció de 927.629,08 euros de la Diputació de Barcelona, concretament, a través del Programa sectorial Renovables 2030 de suport a inversions locals pel clima. El consistori hi haurà d’aportar el 10% restant. 

L’objectiu d’aquesta actuació es millorar l’eficiència energètica i reduir el consum energètic de l’enllumenat públic un 75%. A la vegada, es pretén afavorir a l’estalvi econòmic de les arques municipals. Amb la renovació de l’enllumenat es preveu fer un estalvi anual de 33.874,93 euros. 

A més a més, el projecte també inclou la instal·lació d’il·luminació ornamental eficient al Pont de la Vila, a l’església de Sant Esteve i al Palau dels Pinós i de nova il·luminació a les zones esportives. L’actuació ha d’estar finalitzada el 2024. 


 

Categories: 
Municipis: 
BerguedàBagà

Relacionats

Article

Amb el sistema de telegestió que s'ha instal·lat a tots els quadres de llum, es regularà la intensitat del flux en funció de les condicions lumíniques naturals.

Article

Parets presenta la campanya per renovar l’enllumenat públic ‘Parets LED'S Go!’

Article

En els darrers mesos s'ha proceidt a la substitució d'un total de 668 llumeneres de la via pública.

Butlletí