Badalona ja disposa de la primera planta fotovoltaica en règim d’autoconsum

07/06/2018 - 08:39
La instal·lació, ubicada a l’edifici del Mercat de La Salut, produirà el 30% de l’energia consumida a les dependències municipal amb un estalvi energètic previst de 8.000 euros anuals.

Badalona disposa des del mes d’abril de la primera planta fotovoltaica en règim d’autoconsum que produeix electricitat gràcies a l’energia solar. Es tracta d’una instal·lació ubicada a l’edifici del Mercat Municipal La Salut (avinguda del Marquès de Sant Morí, s/n) amb una potència 40 kW, que serà capaç de produir el 30% del consum de les dependències municipals ubicades a l’edifici, com ara el Centre Cívic La Salut, l’Oficina Municipal de Districte i els equips bàsics d’atenció social.

La nova planta ocupa dos badalots a la coberta de l’edifici i compta amb 160 mòduls fotovoltaics d’una potència de 270 Wp i una superfície total de 261 metres quadrats.

El cost de la inversió ha estat de 67.025,53 euros i forma part de les millores energètiques finançades a través del contracte de subministrament elèctric de l’Ajuntament i suposa una aposta clara per les energies renovables i l’autoproducció. L’estalvi econòmic previst amb l’actuació se situa al voltant dels 8.000 euros anuals, amb un retorn de la inversió en 8,4 anys.

Un cop el consum compartit sigui possible es plantejarà la possibilitat d’ampliar la instal·lació i compartir la producció amb el Mercat Municipal La Salut ubicat sota les dependències municipals.

Amb aquesta nova planta l’Ajuntament compta amb 9 instal·lacions en funcionament què sumen 118,4 kW de potència instal·lada.

A l’entrada del centre cívic s’ha instal·lat una pantalla on es mostren els paràmetres més significatius del funcionament de la planta amb l’objectiu de fer difusió del funcionament la instal·lació i, a la vegada, conscienciar a la ciutadania sobre la necessitat d’impulsar un nou model energètic.

El segon tinent d’Alcaldia i regidor de l’Àmbit de Badalona Pròspera i Sostenible de l’Ajuntament de Badalona, Àlex Mañas, ha declarat que “amb la nova regulació del sector fotovoltaic es donen les condicions legals i econòmiques per impulsar aquest tipus d’energia, ja que són rendibles tant des del punt de vista econòmic com ambiental”. Segons Mañas “cal que l’autoconsum compartit sigui una realitat al més aviat possible i per tant la Generalitat i l’Estat han de desplegar aquesta possibilitat ja avalada pels tribunals de Justícia”.

Amb aquestes instal·lacions l’Ajuntament de Badalona vol atendre als seus compromisos amb el canvi climàtic i el pacte d’alcaldes.


 

Categories: 
Municipis: 
BarcelonèsBadalona

Relacionats

Article

Barcelona disposa de més d'1 MWp de potència instal·lada fotovoltaica en edificis i equipaments municipals, que suposen una generació de més de 1.200 MWh, equivalent al consum d’unes 560 llars i un estalvi d’emissions de 463 tCO2eq. En aquest mapa trobaràs on es troben aquests elements de generació, quanta energia generen i l’estalvi en consum energètic i en emissions de CO2 que suposen.

Article

L’ampliació de les instal·lacions fotovoltaiques —amb més de setanta nous projectes en cobertes, parets mitgeres, façanes i pèrgoles— permetrà doblar la generació elèctrica municipal, tant per al consum d’equipaments i serveis públics com per alimentar la xarxa de Barcelona Energia. Les noves iniciatives afavoreixen l’autoconsum i l’autoproducció compartida.

Notícia

El projecte té per objectiu assolir una reducció de la factura elèctrica i  consisteix en la instal·lació a la coberta dels tres edificis d'un total de 90 panells fotovoltaics (27 mòduls al Centre Cívic i al Sant Jordi i 36 mòduls al Sot del Camp) que disposaran de generadors fotovoltaics connectats a tres inversors que convertiran la corrent contínua en alterna.

Butlletí