Arrenca el bicibús a Manlleu

22/02/2023 - 08:36

El bicibús consisteix en grups d’infants que es mouen amb bicicleta cap a l’escola acompanyats de persones adultes, amb un recorregut definit, amb parades establertes i amb horaris de pas, de la mateixa manera que faria un autobús

El bicibús de Manlleu l’organitza l’AFA de l’Escola Pompeu Fabra i l’AFA de l’Escola Casals Gràcia, amb la coordinació de Canvis en Cadena i el suport de l’Ajuntament de Manlleu (Educació, Medi Ambient i Agenda 2030). 

El diumenge 5 de febrer va tenir lloc una sessió per posar en marxa el bicibús a Manlleu, tot i que algunes famílies ja fa temps que s'organitzen per anar a l'escola en bicicleta. En aquesta jornada hi van assistir una trentena de persones: uns 20 adults i 11 infants. La primera part va ser teòrica, al Museu del Ter, on es va explicar el projecte del bicibús. La segona part va ser pràctica i va consistir en una pedalada pedagògica pels carrers de Manlleu, fent les dues rutes previstes, que podeu consultar aquí.

La iniciativa ja funciona en altres municipis de la comarca d’Osona com Vic, Sant Julià de Vilatorta, Santa Eugènia de Berga, Prats de Lluçanès, Calldetenes, Torelló i Tona. A tot Catalunya, el bicibús ja està en marxa a una quarantena de pobles i ciutats.

A Manlleu s'ha començat amb dues línies de bicibús, un dia per setmana, i s’espera que en un futur es vagin engrescant noves famílies a sortir a pedalar cap a l’escola i s’ampliï el nombre de línies i els dies de sortida.

Aquesta iniciativa fomenta la mobilitat sostenible, segura i saludable a Manlleu i permet reduir la contaminació i el soroll provinent dels vehicles. A més, la intenció és promoure l’autonomia dels infants i aportar beneficis en la salut física i mental. Els infants adquireixen més habilitats en l’ús de la bici i es formen en educació vial, ja que aprenen a circular correctament per la via pública.

El projecte del bicibús s’emmarca en la campanya Sobren Motius que és un pla d’acció de ciutat transversal i continuat en el temps que té l’objectiu de lluitar contra el canvi climàtic. Les accions que recull aquest pla estan emmarcades en sis eixos: mobilitat, energia, biodiversitat, consum responsable, residus i aigua. 

La iniciativa del bicibús està vinculada amb el Full de Ruta de l’Agenda 2030 Manlleu. Concretament, està relacionada amb l’ODS 3, Salut i benestar; l’ODS 4, Educació de qualitat; l’ODS 11, Comunitats i ciutats sostenibles, i l’ODS 13, Acció climàtica.


 

Municipis: 
OsonaManlleu
Etiquetes: 

Relacionats

Article

La Universitat de Barcelona promou la mobilitat sostenible entre els seus treballadors i treballadores durant els desplaçaments laborals, gràcies a la Flota UBici, una iniciativa reconeguda com a una de les Bones idees per canviar el món de 2022. Voleu conèixer tots els detalls?

Article


La BaixCicletada tindrà lloc el dia 1 d’octubre en el marc de la Setmana Europea de la Mobilitat Sostenible que se celebra del 16 al 23 de setembre. Es tracta d’una activitat gratuïta oberta  tothom que vulgui gaudir d’un recorregut en bicicleta pel Baix Llobregat.  

Article

Dues estacions de qualitat de l’aire de Barcelona i una de Vic s’integren en el projecte europeu WatchPlant.

Butlletí