Arenys de Mar ho aporta tot

Es publica una Guia per una bona gestió de residus
10/02/2023 - 07:51

Arenys de Mar continua realitzant accions de la campanya de sensibilització "Arenys ho aporta tot" per avançar cap a un horitzó de residu zero.

A Arenys de Mar es generen més de 8.000 tones de residus anuals, contribuint a la problemàtica global de residus. Ja s'ha assolit un 54,61% de recollida selectiva, però segons informa el propi Ajuntament no és suficient. Es vol assolir el 75% de recollida selectiva l'any 2030.  Els residus generen impactes sobre el medi ambient amb gravíssimes conseqüències... Per això, s'ha posat en marxa la campanya de sensibilització "Arenys ho aporta tot".

Ha arrencat una nova fase de la campanya "Arenys ho aporta tot", que farà incidència en propostes més concretes entorn del tractament de residus i també seguirà informant a tota la ciutadania i establiments comercials sobre com fer millor la selecció. Entre les propostes que es portaran a terme, relacionades amb la fracció orgànica, s'impulsaran uns tallers per poder compostar a la llar. També hi ha previstes altres propostes i una visita a la planta de tractament de residus del Maresme, per comprovar la selecció prèvia que es realitza abans d'incinerar o transportar la resta als abocadors.

Des de l’Ajuntament, amb el suport de l’equip educatiu de la campanya de sensibilització ambiental per a la millora de la recollida selectiva, es posen a disposició diversos materials i guies amb l’objectiu de reduir l’impacte social, econòmic i ambiental del municipi. Els materials contenen tota la informació i les dades de contacte de l'equip que impulsa la campanya.

- Guia per una bona gestió de residus per ciutadania

- Guia per una bona gestió de residus per a comerços

- Tríptic


 

Categories: 
Municipis: 
MaresmeArenys de Mar

Relacionats

Notícia

S'obren els punts de lliurament de les targetes per fer ús dels nous contenidors de recollida selectiva

Notícia

L'Ajuntament de Cunit canviarà el model de recollida de residus actual per un model que combina la recollida porta a porta i els contenidors intel·ligents.

Article

#ReciCLAR és la nova campanya que impulsa la Generalitat de Catalunya amb @ecoembes i @ecovidrio. És clar, és massa evident per no fer-ho. Diposita cada residu on toca.

Butlletí