Ampolles i bosses per una ciutat més neta

11/11/2017 - 11:48

L’Ajuntament de Barcelona realitza una nova acció de sensibilització i civisme adreçada als propietaris de gossos de la ciutat, en què es reparteixen 20.000 ampolles per netejar els orins i 10.000 paquets de bosses per recollir els excrements dels gossos.

Durant aquest mes d’octubre, els informadors ambientals de l’Ajuntament estan realitzant una nova acció de sensibilització i civisme adreçada als propietaris de gossos de la ciutat.

Amb l’objectiu de millorar la neteja dels carrers i afavorir la convivència entre els veïns i els animals de companyia, els informadors distribueixen bosses i ampolles a les àrees d’esbarjo per a gossos, així com en els carrers i places on sovint es passegen els animals de companyia.

La percepció ciutadana de la brutícia dels carrers

Durant el passat mes de juliol, l’Ajuntament va realitzar una enquesta de percepció a prop de 7.800 barcelonins i barcelonines. El 50% dels enquestats consideraven que les caques de gos és el que fa que la ciutat estigui més bruta, seguit dels papers i residus a terra (un 17%) i les bosses d’escombraries abandonades (12%).

Des d’aquest estiu, l’Ajuntament recomana als propietaris i cuidadors de gossos ruixar els orins amb aigua per dissipar-ne les males olors als carrers i evitar així el deteriorament de mobiliari urbà. Les 20.000 ampolles repartides tenen una capacitat de 480 ml i van dotades d’un mosquetó, per fer més fàcil la seva portabilitat. Aquestes cantimplores serviran per ajudar a mantenir i millorar l’estat dels espais públics, fent-los més nets i lliures de substàncies corrosives.

També s’han repartit 10.000 paquets de bosses per recollir els excrements dels gossos.

Aquesta iniciativa fa una crida a la corresponsabilitat ciutadana dels propietaris i les persones que tenen cura dels gossos. Podeu consultar la localització de les zones d’esbarjo per a gossos de la ciutat en aquesta pàgina.


 

Categories: 
Municipis: 
BarcelonèsBarcelona
Etiquetes: 

Relacionats

Article

Cooperasec ha impulsat aquesta iniciativa que promou l'ús compartit entre el veïnat d'objectes, com una aspiradora o una tenda de campanya, per potenciar el consum responsable i el residu zero

Article

La tercera edició dels premis Mercabarna Paco Muñoz contra el malbaratament alimentari ha rebut la participació de 7 iniciatives de diferents entitats, associacions i empreses. 

Aquest any s'han guardonat dos projectes en l'àmbit de la Prevenció del Malbaratament Alimentari i la Innovació Social, quedant deserta la categoria d'Innovació Tecnològica.

Butlletí