Amb el menjar no s’hi juga

18/08/2020 - 08:00

La Mancomunitat La Plana, a Osona, està portant a terme un projecte contra el malbaratament alimentari amb el lema Amb el menjar no s'hi jugar.

El projecte està inclòs al Pla Supramunicipal de Prevenció de Residus municipals (2019-2022).

Els principals objectius són: fomentar la conscienciació sobre els perjudicis del malbaratament alimentari a la nostra societat, divulgar consells i bones pràctiques a l’hora de fer una compra planificada i responsable i reduir el malbaratament alimentari en el sector de la restauració.

S’ha preparat una campanya adreçada a la ciutadania que consisteix a fer un espot de sensibilització amb la participació de la ciutadania dels municipis mancomunats.

El malbaratament alimentari es refereix a aquells aliments segurs i nutritius inicialment destinats al consum humà  que acaben llençats a les escombraries.

L’espot consistirà en el muntatge de diversos vídeos casolans que la ciutadania que vulgui participar haurà de gravar amb el lema Amb el menjar no s’hi juga i amb consells i estratègies per evitar el malbaratament d’aliments.

Per altra banda també s’està realitzant una campanya adreçada als restauradors fent visites a diversos restaurants dels municipis mancomunats per proposar millores per reduir el malbaratament alimentari i així poder aconseguir el distintiu Zero malbaratament. Algunes millores proposades han sigut: oferir els aliments sobrants als clients, congelar en racions individuals, revisar els aliments en estoc...


Díptic de la campanya


 

Categories: 
Municipis: 
Osona

Relacionats

Article

El malbaratament és un problema global, atès que més de 1.300 milions de tones d’aliments es perden globalment des del camp fins als nostres plats.

Article

Mercabarna torna a convocar els Premis Paco Muñoz per destacar les iniciatives més rellevants sobre l'aprofitament d'aliments. Els premis van dirigits a productors, empreses majoristes, detallistes, emprenedors, cooperatives i entitats de caràcter social que hagin implantat projectes de reducció del malbaratament d'aliments

Article

El tema del concurs és “OBJECTIU ZERO RESIDUS. REDUÏM, RECICLEM, REUTILITZEM”.

Butlletí