Al Pla d'Urgell, no deixis rastre

Font: Consell comarcal del Pla d'Urgell

27/12/2019 - 08:00

“No deixis rastre” és el nom de la nova campanya del Consell Comarcal del Pla d’Urgell per incentivar el reciclatge fins als mínims que marca la directiva europea i així evitar augments a la despesa que grava els ajuntaments pels residus no reciclats que van directament a abocador

El Consell Comarcal del Pla d’Urgell iniciarà aquest dimecres una campanya a les xarxes socials per incrementar els índexs de recollida selectiva a la comarca i assolir l’objectiu de superar el 50% de reciclatge en la gestió dels residus municipals l’any 2020, tal com fixa la Comissió Europea. Actualment, el Pla d’Urgell se situa per damunt de la mitjana catalana amb un 45,68% de recollida selectiva. Per fraccions, la que més es recull és la fracció orgànica amb un indicador de 70 kg/habitant i any, seguida dels envasos lleugers amb 25kg/habitant i any.

La campanya també vol evitar que la despesa que paguen els ajuntaments sobre els residus no reciclats i que van a l’abocador s’encareixi progressivament. Aquest cànon grava la fracció resta i, segons l’Agència Catalana de Residus, dels 41,3€ del 2019 passarà als 47,1€/tona al 2020.

La nova campanya a les xarxes socials s’adreça al públic general i té un lema comú: “No deixis rastre”. Es podrà visualitzar a Facebook, a Instagram i a Twitter ( @MediAmbientCCPU) i també al canal de You Tube. A través de 5 peces audiovisuals de curta durada, es parodien comportaments incívics en la gestió de la brossa per tal de cridar l’atenció a l’espectador. S´incideix en la conscienciació i la importància de la separació dels residus, així com evitar que es deixin fora dels contenidors. 

Així mateix, cal recordar que el Consell Comarcal del Pla d’Urgell també prepara un aplicatiu per al reaprofitament d’aquells objectes que arriben a les deixalleries del Pla d’Urgell i que encara poden tenir ús o tenir un nou ús. En el Ple del mes d’octubre ja es van aprovar les normes de funcionament d’aquesta borsa virtual que entrarà en servei amb el nom de COMANOU en els propers mesos.


 

Categories: 
Municipis: 
Pla d'Urgell

Relacionats

Article

S'ha posat en marxa aquest 11 de desembre de 2021, i fins a finals de mes, una nova campanya per conscienciar la ciutadania sobre la importància de la recollida selectiva de residus. Amb l’eslògan “Tria bé, reciclem millor”, la campanya vol fer palès que és possible consumir de forma més sostenible escollint correctament els productes que es compren, i que és important separar bé els residus a les llars perquè facilita la recuperació dels materials que es poden reciclar.

Notícia
28 dels 36 dels municipis metropolitans encara no assoleixen l'objectiu europeu de reciclatge

L'any 2021 es van produir, a la metròpolis de Barcelona, 1.522.456 tones de residus, de les quals se'n van recollir selectivament un 38,1 %. Això suposa un total de 573.648 tones.

Article

Sant Just Desvern redueix en un 30% la quantitat de fracció resta generada a les llars, a través d’un programa individualitzat de sensibilització per a la millora de la gestió de residus i els contenidors intel·ligents. 

Es confirma el resultat positiu de la primera prova pilot a l’Estat Espanyol del projecte LIFE REthinkWASTE juntament amb els contenidors intel·ligents.

La ciutadania valora favorablement la implementació del model GxC (Generació per Coneixement) de comunicació bidireccional mitjançant missatgeria mòbil.

Butlletí