Al Bages diuen "Fins ara" als residus

26/01/2017 - 10:59

 

El Consorci del Bagès per a la de gestió de residus ha posat en marxa, durant l'any 2016, la campanya de sensibilització que, amb el nom de "Fins ara", se centra en explicar en què es poden reconvertir els residus que són separats a la llar i dipositats al contenidor que els pertoca.

Veure com una pela de plàtan o una closca d'ou es transforma en compost, com una ampolla d'aigua de plàstic pot servir per fer un forro polar, o com es pot reciclar una ampolla de vidre, per exemple. L'objectiu és conscienciar la ciutadania que si a casa separa els residus, aquests es poden reciclar i aprofitar, i així es converteixen en un nou recurs en lloc de convertir-se en un problema.

La campanya fa especial èmfasi en la fracció orgànica amb la finalitat que creixi el percentatge de recollida selectiva d'aquests residus, ja que són gairebé la meitat de la nostra bossa d'escombraries, i es reciclen en la seva totalitat a la planta de compostatge del Parc ambiental de Bufalvent. El resultat és el compost, un adob de gran qualitat que serveix per tenir horts i jardins més fèrtils al nostre territori.


 

Categories: 
Municipis: 
Bages

Relacionats

Article

‘Fem sortir els colors del gris’ és una campanya promoguda per l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB), amb l’objectiu de fomentar la recollida selectiva a domicili i a nivell comercial.

Article

Sota el lema “Amb els residus no perdis la partida”, l’Ajuntament de Sabadell inicia una nova campanya per millorar la recollida selectiva

Article
Es publica una Guia per una bona gestió de residus

Arenys de Mar continua realitzant accions de la campanya de sensibilització "Arenys ho aporta tot" per avançar cap a un horitzó de residu zero.

Butlletí