Al Bages diuen "Fins ara" als residus

26/01/2017 - 10:59

 

El Consorci del Bagès per a la de gestió de residus ha posat en marxa, durant l'any 2016, la campanya de sensibilització que, amb el nom de "Fins ara", se centra en explicar en què es poden reconvertir els residus que són separats a la llar i dipositats al contenidor que els pertoca.

Veure com una pela de plàtan o una closca d'ou es transforma en compost, com una ampolla d'aigua de plàstic pot servir per fer un forro polar, o com es pot reciclar una ampolla de vidre, per exemple. L'objectiu és conscienciar la ciutadania que si a casa separa els residus, aquests es poden reciclar i aprofitar, i així es converteixen en un nou recurs en lloc de convertir-se en un problema.

La campanya fa especial èmfasi en la fracció orgànica amb la finalitat que creixi el percentatge de recollida selectiva d'aquests residus, ja que són gairebé la meitat de la nostra bossa d'escombraries, i es reciclen en la seva totalitat a la planta de compostatge del Parc ambiental de Bufalvent. El resultat és el compost, un adob de gran qualitat que serveix per tenir horts i jardins més fèrtils al nostre territori.


 

Categories: 
Municipis: 
Bages

Relacionats

Article

S'ha posat en marxa aquest 11 de desembre de 2021, i fins a finals de mes, una nova campanya per conscienciar la ciutadania sobre la importància de la recollida selectiva de residus. Amb l’eslògan “Tria bé, reciclem millor”, la campanya vol fer palès que és possible consumir de forma més sostenible escollint correctament els productes que es compren, i que és important separar bé els residus a les llars perquè facilita la recuperació dels materials que es poden reciclar.

Article

El Parc de la Sequia de Manresa estrena nova mascota per promocionar les activitats infantils i familiars

Notícia
28 dels 36 dels municipis metropolitans encara no assoleixen l'objectiu europeu de reciclatge

L'any 2021 es van produir, a la metròpolis de Barcelona, 1.522.456 tones de residus, de les quals se'n van recollir selectivament un 38,1 %. Això suposa un total de 573.648 tones.

Butlletí