Agents pel Clima, nova eina educativa contra el canvi climàtic

Redacció
16/11/2009 - 00:00

Agents pel Clima  és una nova eina educativa virtual, iniciativa de l'organització ecologista AccióNatura i el departament de Medi Ambient i Habitatge, adreçada a nois i noies d'entre 10 i 12 anys, que posa a l'abast del professorat els recursos necessaris per treballar el que es pot considerar el problema ambiental més greu del segle XXI, el canvi climàtic.

A través d'una dinàmica de reptes i missions, s'aconsegueix apropar la temàtica a l'alumnat des de la pràctica i l'acció i, així mateix, complementar la teoria tractada a classe. D'aquesta manera els nois i noies prendran consciència de fins a quin punt contribueixen a fer augmentar aquesta problemàtica i aprendran a actuar localment per fer minvar la seva petjada climàtica. La intenció és que els nous Agents del clima s'acostumin a posar en pràctica a casa el que aprenen a l'escola i agafin hàbits quotidianitats que ajudaran a la lluita contra el canvi climàtic.

A Agents pel Clima es pot trobar, en un entorn lúdic i amè:

- Un test d'avaluació d'emissions de CO2 i de consum d'aigua.
- La possibilitat de personalitzar Agents pel Clima.
- Reptes, i missions secretes, per aconseguir reduir la petjada climàtica del dia a dia.
- Enllaços a eines i recursos sobre el canvi climàtic.
Per obtenir-ne més informació us podeu descarregar la Guia per als mestres.

Aprendre jugant
A més d'Agents pel Clima, AccióNatura també ha desenvolupat Alerta CO2, on s'anima al jugador/a a reduir els nivells de diòxid de carboni a 'Ciutat Metròpolis' a través de diferents escenes i mini jocs d'habilitat. Tot i que està dissenyat per un públic juvenil, aquest joc on-line és apte per a totes les edats, i permet aprendre què podem fer per combatre el canvi climàtic alhora que passem una bona estona.  

Relacionats

Article

En aquest vídeo de l'ACA ens parlem de quin és el camí que ha de fer l'aigua, des que es capta del riu, de l'aqüífer, o bé es rep des d'una dessalinitzadora, abans que arribi a la teva aixeta. Un procés llarg i complex que ens ajuda a prendre consciència del valor que té l'aigua en la nostra vida.

Article

Butlletí