Adéu soroll

21/04/2022 - 15:38

L’exposició Adéu, soroll!  mostra els diferents ambients sonors, la percepció del so, les principals característiques del so i quina és la diferència entre so i soroll, què és la contaminació acústica i quines mesures existeixen per lluitar-hi.

L’exposició Adéu, soroll! mostra els diferents ambients sonors, la percepció del so, les principals característiques del so i quina és la diferència entre so i soroll, què és la contaminació acústica i quines mesures existeixen per lluitar-hi.

En el marc de la Setmana Sense Soroll s'ha adaptat l'exposició física Adéu Soroll - disponible per a itineràncies a l'enllaç -, a un format virtual per poder consultar els continguts i descobrir els principals ambients que contaminen, així com la importància d'una actuació col·lectiva contra la contaminació.

També podeu aprendre la diferència entre un so i un soroll, les característiques del so (freqüència, intensitat, so pur i timbre), la fisiologia auditiva, l'escala d'intensitat del so, què son les vibracions i altres efectes especials del so com les interferències, la difracció o la ressonància. I finalment, també exposa exemple de les accions que podem fer nosaltres per reduir el soroll i també atenuar la transmissió del so.


 

Relacionats

Article


Foc Off és un retret a les persones que cometen imprudències. És un clam per mantenir els boscos lliures d'incendis.

Article

 

Descobreix què pots fer en el teu dia a dia per reduir els plàstics innecessaris que contaminen els ecosistemes i malmeten la teva salut.

Article
26 d'abril, Dia internacional sense soroll

Des de la Xarxa de Ciutats i Pobles cap a la Sostenibilitat ens faciliten un interactiu amb recursos digitals per difondre el missatge d'aquesta diada.

Butlletí