Adéu soroll

28/04/2021 - 15:38

L’exposició Adéu, soroll!  mostra els diferents ambients sonors, la percepció del so, les principals característiques del so i quina és la diferència entre so i soroll, què és la contaminació acústica i quines mesures existeixen per lluitar-hi.

L’exposició Adéu, soroll! mostra els diferents ambients sonors, la percepció del so, les principals característiques del so i quina és la diferència entre so i soroll, què és la contaminació acústica i quines mesures existeixen per lluitar-hi.

En el marc de la Setmana Sense Soroll, que es celebra del 26 d'abril al 2 de maig de 2021, hem adaptat l'exposició física Adéu Soroll - disponible per a itineràncies a l'enllaç -, a un format virtual per poder consultar els continguts i descobrir els principals ambients que contaminen, així com la importància d'una actuació col·lectiva contra la contaminació.

També podeu aprendre la diferència entre un so i un soroll, les característiques del so (freqüència, intensitat, so pur i timbre), la fisiologia auditiva, l'escala d'intensitat del so, què son les vibracions i altres efectes especials del so com les interferències, la difracció o la ressonància. I finalment, també exposa exemple de les accions que podem fer nosaltres per reduir el soroll i també atenuar la transmissió del so.


 

Relacionats

Article

Un interactiu per la Setmana Sense Soroll 2021.

Notícia

Amb motiu del Dia Internacional de la Conscienciació sobre el Soroll (28 d'abril), Barcelona celebra la #SetmanaSenseSoroll amb activitats per conscienciar la ciutadania del problema de la contaminació acústica.

Notícia

Sota el lema “Stop soroll!”, aquest any la iniciativa vol posar en valor les accions que permeten millorar la qualitat acústica del nostre entorn. A Girona, el trànsit és la principal font de sorolls. Amb la pandèmia hi ha hagut una disminució dels nivells acústics a tota la ciutat, i ara ja es treballa en un nou pla d’accions per combatre la contaminació acústica.

Butlletí