A Viladecans, donem-li festa al plàstic

18/12/2019 - 08:00

L’ús creixent del plàstic és insostenible per al planeta perquè aquest material té un procés de degradació lentíssim. L'Ajuntament de Viladecans proposa reduir l'ús de plàstic per les festes nadalenques.

Fa uns mesos, Viladecans es va proclamar ciutat lliure de plàstics i enguany s'ha compromès a reduir dràsticament el seu consum. I, com no podia ser d'una altra manera, també durant el Nadal. Però, per fer-ho, necessita de l'acció de la ciutadania i anima a sumar-se a aquest compromís: aquesta és la idea central de la campanya d’aquestes festes nadalenques.

En les activitats organitzades per l’Ajuntament i el teixit comercial es fan diferents accions per reduir els plàstics, però tothom hi pot posar el seu granet de sorra per reduir l’impacte dels plàstics. 

  • 250 banderoles de la campanya estan fetes amb plàstic reciclat polipropilè
  • 1500 bosses reciclables
  • 1 cursa que premia les disfresses sostenibles
  • Tots els caramels de la cavalcada tindran un embolcall de paper bio i eco
  • 1 concurs d'aparadors amb el lema "Dona-li festa al plàstic". 
  • 1 exposició per conscienciar sobre l'impacte ambiental dels plàstics

I més informació al web.


 

Categories: 
Municipis: 
Baix LlobregatViladecans

Relacionats

Article

 

Descobreix què pots fer en el teu dia a dia per reduir els plàstics innecessaris que contaminen els ecosistemes i malmeten la teva salut.

Article

Els mercats municipals de Sant Joan Despí -mercat de Les Planes i mercat del Centre- participen a la campanya Mercats Sostenibles de la Diputació de Barcelona, que consciencia a les persones usuàries dels mercats sobre la importància de reduir els envasos d’un sol ús.

Notícia

L'Ajuntament de El Prat de Llobregat distribuirà 2.500 envoltoris reutilitzables per entrepans per afavorir la sostenibilitat als centres educatius. Els envoltoris estan elaborats amb excedents de tela, en el marc del projecte Recosir de la Fundació Rubricatus. Aquesta acció s'enmarca en la Setmana Europea de Prevenció de Residus.

Butlletí