365 dies per frenar l'emergència climàtica

14/09/2021 - 12:52

La Diputació de Barcelona ha lliurat 87.000 Agendes escolars i 8.000 Calendaris del medi ambient a 143 municipis

Prop de 87.000 alumnes de secundària ja tenen a les seves mans l’Agenda Escolar del Medi Ambient i el Desenvolupament, un recurs d’educació ambiental de la Gerència de Serveis de Medi Ambient de la Diputació de Barcelona, que aquest any arriba a la vintena edició. També, s’han lliurat 8.000 Calendaris Escolars de Medi Ambient per a l’alumnat de primària. Aquest material educatiu es reparteix entre els municipis de la Xarxa de Ciutats i Pobles cap a la Sostenibilitat que el sol·liciten i enguany arribarà a 143 localitats, principalment de la província de Barcelona.

Els continguts d’aquests recursos, alineats amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible de les Nacions Unides, se centren aquest curs en la crisi climàtica i són una invitació a reflexionar sobre les conductes individuals i col·lectives i a sumar esforços per emprendre mesures per frenar l’escalfament del planeta, provocat per l’activitat humana. Per assolir-ho, calen canvis en la forma de consumir, de produir i de viure.

L’agenda d’aquest any recull l’evidència científica i el coneixement acumulat sobre l’augment de les temperatures i les seves conseqüències a nivell local i global, com són la pèrdua de biodiversitat, sequeres, inundacions, onades de calor, tempestes virulentes i altres fenòmens meteorològics extrems. Els continguts es desenvolupen mitjançant una història participativa. Al llarg del curs, els i les joves acompanyaran la Martina, la protagonista del relat, per descobrir què s’amaga darrere la mort de Jofre Guinovart, un prestigiós científic mort poc abans d’impartir una conferència a estudiants de secundària, en què pretenia anunciar els seus darrers descobriments sobre l’escalfament global. L’alumnat haurà de resoldre els enigmes encadenats i posar a prova els seus coneixements. Com en els anys anteriors, l’agenda incorpora dies internacionals i d’interès ambiental.

La Diputació d’Osca participa en aquest projecte educatiu, de manera que els continguts es tradueixen al castellà i s’adapten a les especificitats del territori.

Més informació:


 

 

 

 
 
  •  
Categories: 

Relacionats

Article


La Diputació de Barcelona ha presentat un mapa dels equipaments d’educació ambiental públics de la província de Barcelona, aprofitant la celebració el Dia Mundial de l'Educació Ambiental el 26 de gener. La Diputació en gestiona una tercera part.

Article

El Centre d’Estudis del Mar de Sitges és un equipament d’educació ambiental que divulga i conserva els valors dels ecosistemes marins.

Article

Ja us podeu descarregar l'Agenda i el Calendari escolar del medi ambient pel curs 2023-24

Butlletí