100% d'escoles verdes a Andorra

07/06/2023 - 21:05

Tots els centres educatius d’Andorra assoleixen el distintiu Escola Verda. L'objectiu és aconseguir ciutadans que  s'impliquin en la conservació i millora del medi ambient.

El programa Escola Verda d'Andorra ha assolit l’objectiu d’instaurar-se al 100% dels centres educatius del país, després de l’adhesió al programa del centre British College of Andorra. Així ho han explicat el ministre de Relacions Institucionals, Educació i Universitats, Ladislau Baró, i el ministre de Medi Ambient, Agricultura i Ramaderia, Guillem Casal, durant l’acte de lliurament de plaques i guardons d’Escola Verda.  Amb aquesta fita s’assoleix un dels màxims objectius del projecte que era incloure-hi tots els centres educatius, un total de 33 centres dels tres sistemes educatius, la qual cosa representa arribar a més d’11.000 alumnes.  

El programa assoleix enguany la 13a edició i ho fa també reprenent la celebració del Fòrum de les Escoles Verdes on alumnes i professors de tots els sistemes educatius es troben per intercanviar sinergies dels projectes impulsats als centres relacionats amb la sostenibilitat i la cura del medi ambient. D’aquesta manera, aquest dimarts s’ha celebrat el fòrum amb els alumnes de maternal i primera ensenyança i és previst que el dijous vinent es faci el de secundària i el de batxillerat.  

En aquesta primera jornada del fòrum han participat 15 escoles del país amb uns  150 alumnes. Enguany, s’ha realitzat en un format de paradetes on els mateixos alumnes han explicat el projecte que han estat treballant durant aquest curs. Es vol així també promoure l’expressió oral i la interacció d’alumnes de diferents escoles.  

El ministre Casal ha volgut posar en relleu que el projecte continuï més viu que mai i assoleixi “el 100% dels centres escolars del país que ens permet acostar a tota la infància i joventut bones pràctiques ambientals”. En aquest context, ha assenyalat que si des de petits adquireixen aquests bons hàbits és més fàcil poder-los mantenir durant l’edat adulta. En aquesta mateixa línia s’ha expressat el ministre Baró qui ha explicat que “poden ser els infants a casa qui generin consciència i canvi d’hàbits als progenitors”.  

D’aquesta manera, i després de la celebració del fòrum, els ministres han lliurat als centres escolars i docents els guardons a totes les escoles que han participat en el projecte Escola Verda, i en reconeixement de la bona feina que han realitzat aquest curs. S’han entregat així els adhesius d’Escola Verda i la placa Escola Verda al centre British College of Andorra que s’ha adherit enguany. 

 

Programa Escola Verda

El programa Escola Verda va començar el curs 2010-2011 de la mà dels departaments de Medi Ambient i d’Educació del Govern per a impulsar les bones  pràctiques ambientals i com a punt de trobada i intercanvi d’idees, iniciatives i  accions ambientals dels centres escolars. L’objectiu és aconseguir ciutadans que s’impliquin en la conservació i millora del medi ambient.


 

Municipis: 
Andorra
Etiquetes: 

Relacionats

Article

S'amplia l'oferta amb l’entrada en servei de l’antic laboratori de l’Estació de Tractament d’Aigua Potable com a espai d’aprenentatge.

Article

Prop de 5.500 estudiants han participat en el programa educatiu ‘Descobreix el riu’ durant aquest curs escolar. Els alumnes han procedit d’una norantena de centres educatius de 33 municipis de les conques del Besòs i de la Tordera.

Article

Resultats de la II trobada per l’educació ecosocial el Dia Mundial del Medi Ambient 2023 a Sant Cugat del Vallès.

Butlletí