XIa edició de la FESC: Fira d’Economia Social i Solidària de Catalunya

divendres, 21 octubre, 2022 - 00:00 a diumenge, 23 octubre, 2022 - 23:59
Recinte de la Fabra i Coats


La dibuixant, escriptora i influencer i la prestigiosa cuinera internacional conversaran sobre l’ESS i la transformació social de la mà de l’humorista Joel Díaz. La XI edició de la FESC, l’esdeveniment anual de trobada i exposició del moviment d’economia solidària, se celebrarà del 21 al 23 d’octubre al recinte Fabra i Coats de Barcelona.

Barcelona. 29 de setembre del 2022. El proper 21 d’octubre s'inaugurarà a la Fabra i Coats de Barcelona l’onzena edició de la Fira d’Economia Social i Solidària de Catalunya, una trobada referent al nostre territori en economia social i solidària. Enguany, la Fira serà presentada per dues dones referents al nostre país: Carme Ruscalleda, cuinera de prestigi internacional que ha sabut defensar el producte de la terra i l’alimentació sostenible; i Lola Vendetta, dibuixant, escriptora i cantautora amb moltes seguidores en constant defensa del feminisme i dels drets socials i humans. Amb elles, i amb l’ajuda de l’humorista Joel Díaz, s’iniciarà la Fira.
 

La FESC, al Recinte de la Fabra i Coats
 

La XIa Fira d’Economia Social i Solidària, enguany, reincidirà a celebrar-se al Recinte de la Fabra i Coats, un vell conegut de les iniciatives comunitàries i alternatives de la ciutat de Barcelona, però distribuirà els seus espais a l’interior de forma distinta a anys anteriors, a causa de les obres l’espai. Enguany s’usarà per primer cop la sala Berta Cáceres: un espai diàfan i amb molta llum on es programarà la inauguració de divendres 21 i algunes de les taules rodones del programa. 

Pel que fa a les expositores, les reines de la festa, enguany quedaran repartides en espais interiors i exteriors. L’any passat, per circumstàncies covid, totes les expositores van ubicar-se a l’exterior. Aquest 2022, seran moltes les que gaudeixin a l’aire lliure, sota carpes, però es recuperarà l’interior de la nau Elisa Garcia: més esponjat i facilitant la interacció amb les visitants. L’ús de l’espai interior com exterior, possibilita augmentar l’aforament total d’expositores, amb la idea de recuperar participacions d’edicions anteriors a la pandèmia.


La FESC, una exposició d’economia social en tots els sectors
 

Novament, les expositores estaran agrupades per sectors econòmics, i a més de ser-hi presents amb l’ocupació d’una o mitja taula durant tot el cap de setmana, aquest any poden participar també ocupant una taula durant una franja horària o virtualment sent presents a través de la consulta dels seus projectes mitjançant la disposició d’una pantalla tàctil a la mateixa nau Elisa Garcia. Els sectors representats a la Fira són:
Alimentació | Assessorament | Comunicació | Cultura i Oci | Educació i Recerca | Espais i Xarxes | Finançament i Moneda Social | Habitatge i gestió de l’entorn | Salut i cures | Subministraments i Logística| Tèxtil
 

Una fira més dinàmica
 

Aquest any s’ha apostat per una fira més dinàmica que en edicions anteriors: es comptarà amb un carrusel d’activitats, on en un escenaral pati d’entrada, es succeiran diferents participacions, ininterrompudament, durant tot el cap de setmana, que es podrà acompanyar d’un menjar o un beure gràcies al servei de restauració ubicat al mateix espai. El carrusel oferirà activitats cada mitja hora com presentacions de guies, llibres, eines o espais de reflexió o de memòria històrica.

A més, aquest espai també comptarà amb un espai d’entrevistes o debats curts, impulsat per La Directa, on es contrastaran temes importants per l’ESS com són l’autoexplotació, la viabilitat econòmica, el feminisme o l’antiracisme. 


Amb App pròpia! 
 

I el 2022 és l’any de resurecció de l’app de la FESC presentada el 2019. L’aplicació, dissenyada en programari lliure per la cooperativa Jamgo i descarregable per Android, ens permetrà veure el plànol FESC i tot el programa d’activitats, amb l’opció de desar aquelles que més ens interessin i així poder organitzar la visita a la Fira.
 

L’Economia Social i Solidària s’expandeix!
 

La FESC no és l'únic esdeveniment de l'economia social i solidària d'aquesta tardor. Els dies 7, 8 i 9 d'octubre se celebra el Festival Esperanzah al Prat de Llobregat: un festival cooperatiu format per una gran xarxa de persones, col·lectius i entitats. Enguany es celebra la 14ena edició del festival, que comptarà amb xerrades i tallers sobre salut emocional, cultura transformadora i justícia global i amb els concerts de Tremenda Jauría, Tribade, Adala, Auxili, Xiula i El Pot Petit, entre altres.

Més informació
 


 

Organitzador: 
FESC
Municipis: 
Categories: 
Compra verda/Consum
Economia

Relacionats

Article

Un teixit reciclat per a roba laboral, un envàs de productes de neteja i una defensa de moll intel·ligent guanyen el Premi Catalunya d'Ecodisseny

Acte
28/09/2023 - 19:00
Museu Disseny Hub de Barcelona
Article

Eco-union, l’associació Promoció del Transport Públic i la Fundació Mobilitat Sostenible i Segura han liderat aquest projecte d’investigació i incidència per fomentar una nova cultura de la mobilitat turística baixa en carboni a la ciutat de Barcelona.

Butlletí