Xerrada virtual "Alimentació: criteris de sostenibilitat i reducció del malbaratament"

dilluns, 17 gener, 2022 - 13:59

El Servei d'Educació de l'Institut Municipal d'Educació i Treball (IMET) i el Servei de Salut de l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú us ofereix aquesta proposta.

ATENCIÓ: TINDRÀ LLOC EN FORMAT TELEMÀTIC (cal inscripció prèvia. Veure apartat "Observacions")

El nostre sistema alimentari és un dels principals emissors de gasos d'efecte hivernacle. El canvi de model i la reducció en el malbaratament alimentari són mesures de gran impacte per reduir aquest efecte.

Parlarem de l'empremta mediambiental de la nostra alimentació, de com arribar a una dieta sostenible i de com reduir el malbaratament alimentari.

Contingut: Conèixer com ha de ser una dieta sostenible, adquirir eines que promoguin el consum responsable. saber com reduir el malbaratament alimentari.

Contacte : Telèfon 938140440 

e-mail info@imet.cat  

Web www.imet.cat/ 

e-mai lclorente@imet.cat inscripció xerrada 

Observacions

Les persones interessades hauran de fer inscripció prèvia -gratuïta- al següent formulari o a l'adreça de correu electrònic clorente@imet.cat. Les persones inscrites rebran al seu correu electrònic l'enllaç per connectar-se.

Més informació

A càrrec de Mercè Jacas Miret, metgessa, especialista en Medicina Preventiva - Salut Pública i nutricionista de la regidoria de Salut de l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú.

Podeu veure la informació a la nostra web a través d'aquest enllaç.


 

Organitzador: 
Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Categories: 
Agricultura
Salut
Slow food

Relacionats

Article

La Setmana de l’Alimentació Conscient, del 15 al 27 d’octubre, ofereix activitats obertes a la ciutadania i tallers especialment adreçats a professionals.

Notícia

El sistema agroalimentari mundial és responsable d’entre el 21% i el 37% del total d’emissions globals netes dels gasos amb efecte d’hivernacle antropogènic. Per posar focus a aquesta realitat, la campanya “Your Plate, Your Planet” explica com les polítiques alimentàries locals són imprescindibles davant l’emergència climàtica i fa una crida internacional als municipis i als seus habitants perquè assumeixin compromisos per impulsar polítiques alimentàries que assegurin l’accés a aliments suficients, agroecològics, saludables i nutritius per a tota la població amb el Repte de Barcelona per a la Bona Alimentació i el Clima (de l’anglès ‘The Barcelona Challenge for Good Food and Climate’).

Entrevista

La Fundació Triptolemos ha publicat l’Informe sobre el impacto del Pacto Verde Europeo desde un enfoque de sistema alimentario global sostenible. Aquest document, en la redacció del qual han participat 30 experts de 26 universitats i del CSIC, analitza l'impacte del Pacte Verd Europeu en la producció alimentària i en la ciutadania. Sostenible ha conversat amb Yvonne Colomer, directora executiva de la Fundació Triptolemos i gran coneixedora del sector alimentari en relació amb la sostenibilitat, i amb Robert Savé, que és investigador emèrit de l’IRTA, professor d’ecologia a la UAB, i un dels experts participants en la redacció del document.

Butlletí