Visita La Fàbrica del Sol!

dijous, 13 maig, 2021 - 11:30 a 12:30
La Fàbrica del Sol


La Fàbrica del Sol és un equipament únic. La seva originalitat rau principalment en la combinació de dos factors: la tecnologia i els elements naturals. 

En recorrerem els espais i coneixerem els materials naturals amb què s’ha rehabilitat l’edifici, parlarem de la bomba de calor geotèrmica que regula la temperatura i la caldera de biomassa que escalfa l’ambient durant els dies de més fred, visitarem el mur verd que purifica l’aire d’una de les sales, la coberta verda que actua com a aïllant, l’aljub que recull l’aigua de la pluja, les plaques solars i moltes altres solucions ambientals que han permès que La Fàbrica del Sol obtingui el certificat ambiental Sello Verde i la certificació municipal d’equipament Amic de la bici.

En el marc de la Setmana de l'Arquitectura.

Organitza Xarxa d’Euipaments Ambientals de Barcelona (XEAB). 

Activitat gratuïta. Cal inscripció prèvia. 

Organitzador: 
Xarxa d’Euipaments Ambientals de Barcelona (XEAB).
Destinatari: 
Públic general
Contacte: 

Xarxa d'Equipaments Ambientals de Barcelona

Secretaria Tècnica

La Fàbrica del Sol

Ajuntament de Barcelona

Pg. Salvat Papasseit, 1
08003 Barcelona
932 564 430 - 689 62 34 05
www.bcn.cat/lafabricadelsol

Relacionats

Article

L’alcaldessa de Barcelona i els alcaldes de Madrid, Sevilla i València, amb el suport del Govern espanyol, han signat la declaració institucional “Ciutats climàticament neutrals el 2030”, que s’emmarca dins de la iniciativa Cities 2030, per promoure formes innovadores de col·laboració entre ciutats, actors i sectors clau perquè accelerin la transformació necessària per arribar a ser ciutats sostenibles, saludables i resilients davant l’emergència climàtica actual.

Notícia

Es podrà arribar a multiplicar per sis l’oferta actual de punts de recàrrega per tal d’activar i potenciar el desenvolupament de la infraestructura necessària per fomentar la transició energètica cap a una mobilitat que prioritzi el vehicle elèctric. Es fomentarà la integració arquitectònica i paisatgística de les instal·lacions i la reducció del seu impacte en l’entorn, i es permetrà la conversió de gasolineres actuals en electrolineres.

Article

El Pla d’estalvi energètic de Barcelona Energia ha permès generar un estalvi de gairebé 70.000 euros als comerciants de dotze mercats municipals que van fer el canvi a la subministradora pública al mes de març.

Butlletí