Setmana del Medi Ambient de Sant Vicenç de Castellat

divendres, 15 novembre, 2019 - 00:00 a diumenge, 24 novembre, 2019 - 23:59
Sant Vicenç de Castellet

Un original escape room sobre el canvi climàtic és una de les activitats més destacades de la Setmana del Medi Ambient de Sant Vicenç de Castellet que tindrà lloc del 15 al 24 de novembre. L’escape room a la sala de Cal Soler s’adreça al públic familiar i adult en una activitat de 50 minuts de durada que proposa una missió que reflexiona al voltant del canvi climàtic. Es programarà el 24 de novembre de les 10.30 a les 13.30 a Cal Soler. Entre el programa d’actes també destaca el taller Recigatem! per restaurar i recuperar contenidors antics de vidre i convertir-los en punts d’alimentació de colònies controlades de gats el mateix diumenge 24 de novembre al porxo de Cal Soler

Mercat de segona mà i intercanvi

El mercat de segona mà i intercanvi arriba a la quinzena edició aquest 2019. Serà el dissabte 23 de novembre de 10 a 14.00 hores a la plaça de l’Ajuntament amb xocolatada per a tots i totes les participants. En paral·lel, hi haurà el photocall Vull un món de colors perquè el públic es pugui fer fotos divertides mentre es reivindiquen accions per millorar el planeta i es programarà l’edició especial de L’hora del conte Els 4 dracs i altres contes del mar a càrrec de Susanna Tornero.

Més activitats    

Les activitats començaran divendres de la setmana vinent amb la deixalleria mòbil al mercat municipal en què s’explicaran les bonificacions de la taxa de residus. El cap de setmana també es farà la sortida guiada Natura, Història i Llegendes a Sant Jaume de Vallhonesta. En paral·lel, s’ha programat el taller d’higiene personal, neteja de la llar i cosmètica a càrrec d’Esther Peñarrubia, traductora del llibre Residu Zero a casa de Bea Johnson i l’exposició Reduïm Residus, que es podrà veure a l’Espai Ateneu del 25 de novembre al 5 de desembre. Totes les persones que participin al taller rebran el llibre Residu zero a casa.

La Setmana del Medi Ambient també programarà visites a la deixalleria municipal i a l’entorn del bosc de ribera, mentre que el local del col·lectiu Sempre dones acollirà un taller per confeccionar les banderoles de festa a partir de roba vella reutilitzada.

Finalment, durant tota la setmana es podrà participar de l’activitat El bosc de la vida a l’Espai Ateneu que compta amb la participació de les escoles del municipi i promourà la prevenció de residus.

Les activitats compten amb la participació dels centres educatius del municipi i la col·laboració de les entitats Sempre dones, Centre Excursionista Sant Vicenç de Castellet i Ceps i Manduca.


 

Categories: 
Educació ambiental

Relacionats

Notícia

Està adreçada als infants de 8 a 12 anys i finalitzarà el dia 22 de març, Dia Mundial de l’Aigua

Notícia

La fira de la sostenibilitat i el medi ambient se celebrarà del 16 al 22 d’octubre a Manresa amb un programa ple d’actes i activitats concentrats, sobretot, en cap de setmana. L’edició d’aquest any compta, a més, amb la complicitat del festival de cinema social CLAM.

Acte
16/10/2023 - 09:00
Manresa: Palau Firal, Passeig Pere III i Plaça Sant Domènec.

Butlletí