Setmana del Medi Ambient 2019 a Andorra

dilluns, 3 juny, 2019 - 00:00 a divendres, 7 juny, 2019 - 23:59
Andorra

Del 3 al 7 de juny, es desenvoluparà la Setmana del Medi Ambient d'Andorra, on s’englobaran un conjunt d’activitats i actes dirigits a celebrar el Dia Mundial del Medi Ambient. Establert per les Nacions Unides cada 5 de juny des de l’any 1974, enguany està dedicat a la sensibilització envers la contaminació de l’aire amb el lema “Combatre la contaminació de l’aire”.

Per celebrar aquesta efemèride, el Departament de Medi Ambient i Sostenibilitat, a través d’Andorra Sostenible, han donat tret de sortida a les activitats programades durant la setmana i han aprofitat per presentar la nova web d’Andorra Sostenible que té per vocació de convertir-se en una eina útil, dinàmica i moderna per la societat andorrana. La nova web, a més d’informar sobre les novetats i activitats relacionades amb la sostenibilitat mediambiental d’Andorra, també s’ha convertit en una biblioteca de recursos que pot oferir l’equipament per escoles, ciutadania i empresa. I seguint el compromís d’Andorra amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible marcats en l’agenda 2030 de l’Assemblea General de Nacions Unides, l’eix vertebrador del nou portal web se centra en una biblioteca d’ODS que es relacionen amb els vectors mediambientals.

El plat fort de la setmana recaurà al dimecres 5 de juny, amb la presentació del 14è Concurs d’iniciatives Ambientals que anualment s’organitza conjuntament amb el Comú d’Escaldes-Engordany i per tancar la Jornada s’organitzarà a les 19 hores, al centre de Congressos d’Andorra la Vella, una Taula rodona que debatrà entorn dels objectius de Desenvolupament Sostenible a les empreses, on col·laboraran la Cambra de Comerç, Bomosa, la consultora Price Waterhouse Copper i Lavola Andorra.

L’endemà Andorra Sostenible organitzarà visites escolars a les diferents depuradores del País per fomentar la conscienciació dels més petits en la reducció de residus i la contaminació de les aigües.

Finalment la setmana clourà amb el 9è Fòrum Escola Verda, on s’exposaran els diversos projectes que durant el curs escolar els 21 centres educatius han dut a terme en el marc del programa Escola Verda.

Trobareu més informació sobre els actes de la Setmana a www.mediambient.ad o bé en el portal www.sostenibilitat.ad i les xarxes socials habituals amb l’etiqueta #SetmanaMediAmbient2019.


 

Etiquetes: 
Municipis: 
Categories: 
Educació ambiental

Relacionats

Notícia

Donar a conèixer les diferents iniciatives que es fan a Mollet en l’àmbit de medi ambient i sostenibilitat, aquest és un dels objectius de la ‘Festa Verda i de la Biodiversitat‘ que impulsa l’Ajuntament de Mollet.

Article

Tots els centres educatius d’Andorra assoleixen el distintiu Escola Verda. L'objectiu és aconseguir ciutadans que  s'impliquin en la conservació i millora del medi ambient.

Article

Granollers programa activitats per sensibilitzar sobre el medi ambient i l’acció climàtica. Commemoració del Dia Mundial del Medi Ambient i adhesió a la Setmana Europea de l’Energia Sostenible

Butlletí