Setmana del Medi Ambient 2019 a Andorra

dilluns, 3 juny, 2019 a divendres, 7 juny, 2019
Andorra

Del 3 al 7 de juny, es desenvoluparà la Setmana del Medi Ambient d'Andorra, on s’englobaran un conjunt d’activitats i actes dirigits a celebrar el Dia Mundial del Medi Ambient. Establert per les Nacions Unides cada 5 de juny des de l’any 1974, enguany està dedicat a la sensibilització envers la contaminació de l’aire amb el lema “Combatre la contaminació de l’aire”.

Per celebrar aquesta efemèride, el Departament de Medi Ambient i Sostenibilitat, a través d’Andorra Sostenible, han donat tret de sortida a les activitats programades durant la setmana i han aprofitat per presentar la nova web d’Andorra Sostenible que té per vocació de convertir-se en una eina útil, dinàmica i moderna per la societat andorrana. La nova web, a més d’informar sobre les novetats i activitats relacionades amb la sostenibilitat mediambiental d’Andorra, també s’ha convertit en una biblioteca de recursos que pot oferir l’equipament per escoles, ciutadania i empresa. I seguint el compromís d’Andorra amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible marcats en l’agenda 2030 de l’Assemblea General de Nacions Unides, l’eix vertebrador del nou portal web se centra en una biblioteca d’ODS que es relacionen amb els vectors mediambientals.

El plat fort de la setmana recaurà al dimecres 5 de juny, amb la presentació del 14è Concurs d’iniciatives Ambientals que anualment s’organitza conjuntament amb el Comú d’Escaldes-Engordany i per tancar la Jornada s’organitzarà a les 19 hores, al centre de Congressos d’Andorra la Vella, una Taula rodona que debatrà entorn dels objectius de Desenvolupament Sostenible a les empreses, on col·laboraran la Cambra de Comerç, Bomosa, la consultora Price Waterhouse Copper i Lavola Andorra.

L’endemà Andorra Sostenible organitzarà visites escolars a les diferents depuradores del País per fomentar la conscienciació dels més petits en la reducció de residus i la contaminació de les aigües.

Finalment la setmana clourà amb el 9è Fòrum Escola Verda, on s’exposaran els diversos projectes que durant el curs escolar els 21 centres educatius han dut a terme en el marc del programa Escola Verda.

Trobareu més informació sobre els actes de la Setmana a www.mediambient.ad o bé en el portal www.sostenibilitat.ad i les xarxes socials habituals amb l’etiqueta #SetmanaMediAmbient2019.


 

Etiquetes: 
Municipis: 
Categories: 
Educació ambiental

Relacionats

Notícia

La xarxa Barcelona + Sostenible, integrada per més de 1.100 organitzacions que treballen per estendre la cultura de la sostenibilitat a la ciutat de Barcelona, ha celebrat el Dia Mundial del Medi Ambient amb el reconeixement de 10 bones pràctiques desenvolupades per membres de la xarxa.

Article

La lectura del manifest i el lliurament de premis de la XIII Mostra d'Art d'Objectes Reciclats reuneix gairebé 200 infants i joves a l'Auditori Eduard Toldrà

Notícia
En el marc de la celebració del Dia Internacional del Medi Ambient

Durant aquest curs escolar, alumnes i famílies de les escoles verdes han realitzat diverses sortides a la serralada de Marina per plasmar fotogràficament la riquesa natural de Badalona.

Butlletí