SETMANA DEL COMPOST 2022

diumenge, 1 maig, 2022 - 00:00 a dissabte, 7 maig, 2022 - 23:59

La Setmana Internacional del Compost 2022 es celebrarà de l’1 al 7 de maig i el lema és: “El compost: Per a la regeneració del sòl”.

L’aplicació de compost incrementa la salut del sòl, donant lloc a cultius més sans i rics en nutrients.

Gràcies a la matèria orgànica que aporta, es beneficia la regeneració del sòl i s’incrementa el segrest de carboni. El cicle de la matèria orgànica i l’aplicació al sòl del compost afavoreixen l’economia circular i la lluita  contra el canvi climàtic.

L’Agència de Residus, ha obert el període d’inscripció de les activitats que durant aquests dies de la setmana, entitats, sector agrari, ens locals i plantes de compostatge, organitzin per promoure aquesta valorització dels residus orgànics i els beneficis del compostatge.

- Inscriu la teva activitat. Accés al formulari d'inscripció

- Activitats de sensibilització i educació ambiental sobre el compost. Palau Robert 5, 6 i 7 de maig

- La fertilització orgànica amb compost. Jornada técnica: 05.05.2021 09:30h - 14:00h - Inscripcions obertes

Més informació


 

Etiquetes: 
Categories: 
Reciclatge/Residus

Relacionats

Article

Aquesta setmana s'ha commemorat que han passat 25 anys des de l’entrada de la primera tona a la planta de compostatge de Torrelles de Llobregat procedent de la recollida selectiva de la fracció orgànica de residus municipals (FORM), de la que s’obtenia un compost que es valoritzava a l’agricultura i jardineria.

Article

En els darrers 25 anys Catalunya ha recollit selectivament 6,5 tones de residus orgànics i, gràcies al seu tractament per a fer-ne compost, “s’ha evitat l’emissió d’1.476.422 tones de CO2 equivalent (CO2eq) a l’atmosfera si haguessin anat cap a l’abocador”. Tenint en compte que un turisme mitjà que circula 10.000 quilòmetres a l’any emet una tona de CO2eq, en un quart de segle s’ha produït un estalvi equivalent al que emeten 1.476.422 cotxes. Així ho ha explicat aquest dissabte la secretària d’Acció Climàtica, del Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, Anna Barnadas, durant la celebració del 25è aniversari de la planta de compostatge de Torrelles de Llobregat (Baix Llobregat), la primera d’aquest tipus que es va posar en marxa al país.

Article

És una iniciativa del Consell de Nois i Noies per crear entorns escolars saludables i segurs i fer de L’Hospitalet una ciutat més sostenible.

Butlletí