SETMANA DEL COMPOST 2022

diumenge, 1 maig, 2022 - 00:00 a dissabte, 7 maig, 2022 - 23:59

La Setmana Internacional del Compost 2022 es celebrarà de l’1 al 7 de maig i el lema és: “El compost: Per a la regeneració del sòl”.

L’aplicació de compost incrementa la salut del sòl, donant lloc a cultius més sans i rics en nutrients.

Gràcies a la matèria orgànica que aporta, es beneficia la regeneració del sòl i s’incrementa el segrest de carboni. El cicle de la matèria orgànica i l’aplicació al sòl del compost afavoreixen l’economia circular i la lluita  contra el canvi climàtic.

L’Agència de Residus, ha obert el període d’inscripció de les activitats que durant aquests dies de la setmana, entitats, sector agrari, ens locals i plantes de compostatge, organitzin per promoure aquesta valorització dels residus orgànics i els beneficis del compostatge.

- Inscriu la teva activitat. Accés al formulari d'inscripció

- Activitats de sensibilització i educació ambiental sobre el compost. Palau Robert 5, 6 i 7 de maig

- La fertilització orgànica amb compost. Jornada técnica: 05.05.2021 09:30h - 14:00h - Inscripcions obertes

Més informació


 

Etiquetes: 
Categories: 
Reciclatge/Residus

Relacionats

Opinió


"És possible reduir la contaminació per plàstics fins a un 80% d'aquí al 2040 si s'adopten canvis polítics i de mercat profunds."
 

Article
Vídeo en anglès amb subtítols en castellà


Cal un canvi de sistemes per abordar la causa de la contaminació per plàstics. Combina la reducció dels usos plàstics més problemàtics i innecessaris amb tres canvis de mercat: Reutilitzar, Reciclar i Reorientar i Diversificar, i accions per fer front al llegat de la contaminació plàstica. 

Notícia

La Diputació de Barcelona se suma a la celebració del Dia Mundial del Medi Ambient amb una oferta de recursos educatius adreçats als ajuntaments, escoles i ciutadania per sensibilitzar sobre la problemàtica ambiental que implica la utilització de plàstics d’un sol ús.

Butlletí