Seminari de preparació de la VIII Setmana Europea de la Prevenció de Residus

dimecres, 21 setembre, 2016 - 09:30 a 13:00
Sala Actes, Edifici el Vagó, Escola Industrial
Geolocation

Un any més, el dimecres 21 de setembre organitzem el Seminari de preparació  de la VIII Setmana Europea de la Prevenció de Residus, que enguany té com a centre temàtic la Prevenció de Residus d’Envasos: Utilitza’n menys! i tindrà lloc del  19 al 27 de novembre.

En el Seminari es presentaran l’OFERTA DE RECURSOS als municipis i les novetats de la Setmana.

Us podeu inscriure al Formulari del SEMINARI.

El seminari de preparació de la VII Setmana Europea de la Prevenció de Residus  que se celebra del 19 al 27 de novembre de 2016, té per objectiu:

  • Mobilitzar el teixit socioeconòmic català per promoure la seva participació.
  • Presentar l’acció comuna a Europa, recursos i experiències per promoure el Dia Temàtic de la Prevenció 2016: Prevenció de Residus d’Envasos: Utilitza’n menys!
  • Presentar recursos i experiències que promouen la prevenció de residus en escoles, associacions i ciutadans.

OBERTA LA INSCRIPCIÓ A LA VIII SETMANA EUROPEA DE LA PREVENCIÓ DE RESIDUS

19 AL 27 DE NOVEMBRE DE 2016.

Les inscripcions a la Setmana es faran del 01/09 fins 04/11 a través del portal www.arc.cat/setmanaprevencio.

Fins al dia 4 de novembre resta obert el període d’inscripció d’activitats a la VIII Setmana Europea de la Prevenció de Residus 2016.

Organitzen:

Enguany proposem celebrar el Dia de la Prevenció de Residus d’Envasos: Utilitza’n menys! Els residus d'envasos representen un problema important fruit del nostre estil de vida i del model de consum actual, especialment pel sobreenvasat dels productes.

Envàs es refereix a qualsevol material utilitzat per contenir, protegir, manipular, distribuir i presentar mercaderies. Té molts avantatges però, segons Eurostat, a la Unió Europea s’estan fent servir una quantitat molt alta d’envasos. S’estima que cada persona genera 156,9kg de residus d'envasos cada any, gran part dels quals seria evitable.

Reduir la generació de residus d'envasos no requereix tants esforços i cadascun de nosaltres pot contribuir a aquesta tasca!

El dissabte 19 de novembre de 2016 se celebraran a tot Europa activitats per promoure aquest objectiu comú, raó per la qual disposeu de fitxes d’accions i materials de suport:

  1. Diari de residus, calcula quants envasos generes diàriament!
  2. Bar d’aigües, fes-ne un tast!
  3. Berenar sense residus, dóna’n exemple!
  4. Reutilitzar els envasos, oblida’t d’un sol ús!
  5. Sistema de gots reutilitzables, implementa’l a l’empresa
  6. Decanta’t pels ecorestaurants
  7. Campanya interna de prevenció d’envasos a l’empresa

Anima’t a participar!


 

Etiquetes: 
Municipis: 
Categories: 
Reciclatge/Residus

Relacionats

Notícia

El Ple de l'Ajuntament de Barcelona ha aprovat la nova taxa de residus, concebuda per incentivar la recollida selectiva i abaratir el cost de la gestió de les escombraries i l’impacte mediambiental que genera. Amb la nova taxa, prop de tres quartes parts de les llars de la ciutat pagaran mensualment entre 2 i 4 euros extres a la factura de l’aigua. N’estaran exemptes prop de 12.500 llars en situació de vulnerabilitat, i les persones usuàries dels punts verds fixos o mòbils es podran beneficiar de reduccions de fins al 14%.

Notícia

35 ajuntaments d'arreu d'Espanya han rebut els reconeixement Pajaritas Azules 2020 per l'excel·lència de la seva gestió de la recollida selectiva de paper i cartró per reciclar. Entre aquests diversos de catalans.

Article

El projecte té com a objectiu la implementació del concepte de Punt Verd 2.0, com un espai vertebrador de l’economia circular de la ciutat, un espai de trobada, informació, activitat i intercanvi d’experiències, objectes i materials per fer d’aquest un servei de proximitat i un referent d’educació ambiental. 

Butlletí