Participa en la BioMARató “Platges amb vida” i descobreix la biodiversitat marina de Catalunya

dimarts, 11 juny, 2024 - 00:00 a dimarts, 15 octubre, 2024 - 23:59



L’Institut de Ciències del Mar (ICM-CSIC) organitza la BioMARató “Platges amb vida”, una iniciativa de ciència ciutadana per catalogar la biodiversitat marina i costanera de Catalunya. És una competició amistosa entre participants de les províncies de Girona, Barcelona i Tarragona, i es duu a terme de maig a l'octubre. Totes les observacions pujades a MINKA nodreixen un mapa col·laboratiu on es pot consultar de manera oberta aquesta informació de la biodiversitat.

Diverses entitats ambientals, com la Federació Catalana d’Activitats Subaquàtiques (FECDAS), l’Associació Oceánicos, Plàncton Diving i Anèl·lides - Serveis Ambientals Marins, organitzen sortides al medi marí per explorar la fauna i flora locals i registrar-les a la plataforma de ciència ciutadana MINKA. La BioMARató també animar a qualsevol persona amb interès en el mar i les platges a participar en qualsevol modalitat: esnòrquel, submarinisme o passejar per les platges i les dunes.


Per què participar?

La BioMARató és un esdeveniment de ciència ciutadana que contribueix al coneixement científic: cada observació compta i ajuda a crear un inventari detallat de la biodiversitat marina. Amb la ciència ciutadana promovem la connexió amb la natura i la descoberta de la fauna i flora marina de la nostra costa. A més, l’esdeveniment posarà el punt final amb una festa de cloenda on es premiaran les persones participants més actives i es repartiran premis i sortejos aleatoris. 


Com pots participar?

· Registra't a MINKA des del web o des de l’app

· Apunta’t a una sortida organitzada del calendari i comparteix la teva passió pel mar amb altres persones amb els mateixos interessos.

· També pots explorar el medi i participar pel teu compte

· Comparteix les teves fotos a MINKA

· Identifica les espècies o ajuda a la resta de comunitat a fer-ho
 

La BioMARató està organitzada pel grup de recerca EMBIMOS de l’Institut de Ciències del Mar (ICM-CSIC), amb la col·laboració del Galicia Supercomputing Center (CESGA), Cressi i el projecte BioPlatgesMet, i el suport financer dels projectes europeus MINKE, ANERIS, ECS i GUARDEN.

Més informació al web i a l’Instagram @biomarato.

 


 

Categories: 
Biodiversitat
Educació ambiental

Relacionats

Article

NaturCap, nova eina digital per al desenvolupament sostenible del cap de Creus.

Acte
08/06/2024 - 00:00
Article

L’alumnat de 4t d’ESO de l’institut Dolors Mallafrè de Vilanova ha presentat del projecte educatiu “Balenes i dofins a Vilanova i la Geltrú”, que els ha apropat a l’Espai Marí de les Costes del Garraf i a conèixer les vuit espècies de cetacis que formen part del seu entorn.

Butlletí