Nova edició del "Firhàbitat", la fira de la bioconstrucció i l'eficiència energètica al Berguedà

divendres, 3 juny, 2022 - 00:00 a diumenge, 5 juny, 2022 - 23:59
Avià, Berguedà

 

 


La salut dels habitatges tindrà un pes important en les conferències.

Font: Diari Regió 7

Avià tornarà a ser serà l'epicentre de la bioconstrucció i l'eficiència energètica el proper mes de juny en una segona edició de Firhàbitat que guanyarà múscul respecte a l'any passat. L'organització de la fira ha previst conferències, activitats i tallers innovadors i espera augmentar el nombre d'expositors, que a falta de que es tanquin les inscripcions podria ser d'una cinquantena.

Eguany tindran un pes important les conferències sobre la salut de l'habitatge i els elements tòxics que hi pot haver dins d'ella.També s'ha de destacar una taula rodona sobre la creació de comunitats energètiques, un projecte que s'està treballant a petita escala a Puig-reig.

A més, hi haurà diverses activitats i demostracions per al públic general com el muntatge del Pont Arquato de Leonardo da Vinci i una prova per conèixer l'eficiència energètica d'una estructura. També es faran demostracions de tècniques constructives amb terra, el concurs de construcció ràpida en fusta per equips, el curs de fusta constructiva amb exhibició d’artesania o la demostració de talla artística amb xerrac.

 

Més informació 


 

Municipis: 
Categories: 
Bioconstrucció
Energia

Relacionats

Notícia

Els impulsors de Firhàbitat han presentat aquest matí, coincidint amb la inauguració de la segona edició del certamen, el Manifest d’Avià, un document que busca el compromís per la bioconstrucció i l’eficiència energètica. 

Notícia

Entre finals de desembre i durant el mes de gener, se substituiran 1.389 lluminàries de tecnologia de descàrrega de la via pública per noves lluminàries LED. L'acció reduirà la potència instal·lada (i el consum energètic) a més de disminuir la petjada de carboni en unes 102 tones/any.

Article

El 31% dels punts de llum de Barcelona són LED, el qual suposa un estalvi de 1.700 tones de CO2.

Butlletí