Les ciutats a l'antropocè. Seminari i debat

dijous, 4 juliol, 2019 a divendres, 5 juliol, 2019
Centre de Cultura Contemporànea de Barcelona

 

#ClimaCCCB

El CCCB i la British Academy organitzen conjuntament el projecte Les ciutats a l’antropocè. Una perspectiva mediterrània, que reunirà experts de diversos països per debatre sobre la urgent necessitat de transformar les ciutats per fer possible un futur sostenible.

En un planeta ja greument afectat per la petjada humana i que a la vegada s’està urbanitzant a un ritme sense precedents, les ciutats seguiran sent un important focus de tensions. Les catàstrofes climàtiques i les migracions que se’n deriven, el turisme massificat i la manca d’habitatge, la segregació espacial, l’excés de residus o l’impacte nociu de la contaminació sobre el medi i les persones són només alguns dels problemes que hem d’afrontar urgentment per evitar el col·lapse.

Alhora, però, el món urbà també pot ser el motor d’un canvi de paradigma: reequilibrar i reconfigurar les ciutats serà essencial tant per transitar cap a un mode de vida sostenible com per donar resposta als efectes ja irreversibles de l’antropocè. En el cas concret de les ciutats mediterrànies, aquesta reestructuració haurà de donar solucions als efectes adversos com les sequeres o l’augment de la temperatura, tot preservant els avantatges del seu model tradicional de ciutat mixta i compacta.

Les ciutats a l’antropocè aplegarà, els propers dies 4 i 5 de juliol a Barcelona, una vintena d’experts internacionals que debatran sobre els principals reptes de les ciutats avui. El tret de sortida del projecte serà el dia 4 de juliol a la tarda, amb una conversa entre Suzanne Hall, Nigel Thrift i Francesc Muñoz, en què posaran sobre la taula conceptes clau de les noves realitats urbanes. El 5 de juliol tindrà lloc un seminari amb diverses taules rodones per aprofundir sobre els diversos àmbits implicats.


 

Municipis: 
Categories: 
Terra

Relacionats

Butlletí