La Bicicletada del Besòs - Decabike

diumenge, 29 maig, 2016 - 09:30
Geolocation

El 29 de maig es celebra una nova edició de la bicicletada popular que organitza el Consorci per a la Defensa de la Conca del riu Besòs des de l'any 2003.

L'objectiu és apropar a la ciutadania els entorns fluvials i donar a conèixer indrets naturals i noves rutes i vies per a la jpràctica esportiva i l'oci. Enguany, la novetat és la creació d'una nova sortida al riu Tenes, concretament al terme municipal de Parets dels Vallès.
Per segon any consecutiu, la botiga Decathlon Port Fòrum Sant Adrià organitzarà una gran festa de l'esport al parc Fluvial del Besòs, a la zona d'arribada, amb tallers de zumba i spinning, així con activitats per a tots els públics.


Horari d'activitats (aproximat)

9:30h  Sortida Congost: Parc Firal (Granollers) Tancament del control a les 9:45h

9:30h  Sortida Tenes: Pavelló Municipal Joaquim Rodríguez (Parets del Vallès) Tancament de control a les 9:45h

9:30h  Sortida Mogent: Av. de la Llibertat cantonada Av. d'Ernest Lluch (Montornès del Vallès) Tancament de control a les 9:45h

10:30h Punt d'incorporació Montcada i Reixac. Accès Parking 2000 a 15 Km de la sortida. Tancament del control a les 10:45h

10:30h Punt d'incorporació Santa Coloma de Gramenet. Parc Fluvial del Besòs. Accés per la primera rampa. CAm Zam Nord.

13:00h Tancament del control de l'arribada al parc Fluvial del Besòs.


Informació i inscripcions gratuïtes a : www.besos.cat i www.ciclisme.cat

Un itinerari ple de vida

Amb aquesta bicicletada popular, que organitza el Consorci per a la Defensa de la Conca del riu Besòs des de l’any 2003, apropem la ciutadania a aquests entorns fluvials i donem a conèixer indrets naturals i noves rutes i vies per a la pràctica esportiva i l’oci.
Fundat l’any 1988, el Consorci ha aconseguit recuperar l’entorn fluvial de la Conca del Besòs, que ara gaudeixen diàriament molts ciutadans i ciutadanes. Bona mostra d’aquest èxit mediambiental és aquesta bicicletada popular, un itinerari acompanyat per les aigües del Besòs, plenes de vida.

-Hi haurà 15 minuts de marge per validar la inscripció després de l’hora d’obertura en cada punt de trobada.
-A partir de les 11.30, festa de l’esport al Parc Fluvial del Besòs(Sant Adrià de Besòs).
-Després que el vehicle de tancament de la cursa passi pels puntsde trobada a l’hora fixada, l’organització no es responsabilitzarà de cap incidència que pugui haver-hi.
-Els participants podran iniciar la cursa des de les sortides o béincorporar-s’hi a Montcada i Reixac o Santa Coloma de Gramenet.
-Avituallament per a tots els participants.
-La tornada és lliure i l’organització no es farà responsable decap incidència un cop s’hagi conclòs l’acte.

Recomanacions:

 • És obligatori l’ús del casc (en cas de no portar-lo, no es podrà participar).
 • Es recomana l’ús de guants.
 • Es recomana l’ús d’una bicicleta BTT.
 • Cal adequar el ritme de la pedalada al d’un passeig.
 • Recordeu que no és una competició esportiva.
 • Cal revisar la bicicleta i vetllar pel seu bon estat mecànic.
 • Seguiu en tot moment les recomanacions de l’organització.
 • L’organització disposarà d’un servei d’ambulàncies i d’un servei de reparacions d’emergència durant el recorregut.
 • També es disposarà d’una assegurança amb cobertura per als participants.
 • S’aconsella que els menors de 6 anys s’incorporin a la bicicletada en el punt de Santa Coloma de Gramenet a l’inici del Parc Fluvial - Can Zam Nord, a 6 km de l’arribada.
 • En cas d’alerta hidrològica per inundació, la prova se suspendrà. Si ja s’hagués iniciat, se seguirà el protocol establert, coordinat pels responsables dels organismes pertinents.

CUIDEM L’ENTORN! Durant tot el recorregut, tingueu cura del medi ambient. Feu servir la recollida selectiva de residus en els punts de sortida, d’avituallament i d’arribada.

La gran NOVETAT de l’edició d’enguany és la creació d’una nova sortida al riu Tenes, concretament al terme municipal de Parets del Vallès. Els treballs de connectivitat i arranjament del tram final del camí fluvial d’aquest riu, duts a terme recentment, han permès sumar aquest nou recorregut (d’uns 22,5 km de distància) a la prova. L’objectiu és fer créixer any rere any aquest riu de bicicletes i facilitar que hi puguin participar més ciclistes procedents de diferents municipis de la nostra conca.

FESTA FINAL AMB ZUMBA I SPINNING
Per segon any consecutiu, la botiga Decathlon Port Fòrum- Sant Adrià organitzarà una gran festa de l’esport al Parc Fluvial del Besòs, a la zona d’arribada, amb tallers de zumba i spinning, així com activitats per a tots els públics.


 

Etiquetes: 

Relacionats

Acte
Article
El Calendari del Delta abandona el paper i passarà a ser digital

Enguany, el calendari està dedicat als Hàbitats de marge del delta del Llobregat, amb una selecció d'imatges que mostren les plantes i els animals que viuen en els marges de camins i camps, talussos i bardisses. 

Acte

Butlletí