Jornades Ciutats i canvi climàtic: la veu del jove activisme a Llatinoamèrica

divendres, 4 novembre, 2022 - 10:30 a 12:30
CASA AMÈRICA CATALUNYA

En el marc de les Jornades Ciutats i canvi climàtic, que organitza Casa Amèrica Catalunya amb el suport de la Diputació de Barcelona, fem un debat amb quatre de les joves activistes mediambientals més destacades de l'Amèrica Llatina: Nicki Becker (Argentina), Sara Cognuck (Costa Rica), Helena Gualinga (Equador) i Julieta Martínez (Xile), que estaran acompanyades per l’activista colombià pels drets humans Francisco Vera.

Les jornades Ciutats i canvi climàtic comptaran amb la participació d'aquestes conegudes joves activistes, que ens visitaran abans de marxar cap a Xarm-el-Xeic (Egipte) per participar a la COP27 (Conferència de les Parts de Nacions Unides sobre el Clima) d'enguany.

Amb totes elles abordarem els principals objectius de les ciutats per caminar cap a la sostenibilitat. Perquè en un segle d’existència hem passat de viure majoritàriament del camp, a fer-ho a la ciutat, i 100 anys després la ciutat ha esdevingut una font de malestar, de conflicte i de solitud, per a moltes persones. Un dels reptes urbans del segle XXI és precisament revertir aquesta tendència, generar espais de benestar individual i col·lectiu, recuperar la salut planetària.

Aprofundirem també en la realitat climàtica urbana en una regió on el 80% de la població viu en ciutats. Sabem que la gran desigualitat social que concentren les ciutats anirà en augment en els propers anys, per això cal parlar de justícia i diplomàcia climàtica, i de com ens adaptarem als canvis que arriben en els propers decenis.

Per tractar totes aquestes qüestions, comptarem amb l’alumnat de primer de batxillerat de l’Institut Eduard Fontserè, a La Florida, L’Hospitalet, justament un dels barris més densament poblats d’Europa.

Entrada lliure


 

Municipis: 
Categories: 
Canvi climàtic
Terra

Relacionats

Acte
07/11/2022 - 18:00
CASA AMÈRICA CATALUNYA
Notícia

Barcelona organitza aquest novembre nous tallers en el marc del ‘City Donut’, en els quals empreses i entitats reflexionaran sobre el model econòmic, intentaran definir els reptes de ciutat i plantejaran projectes per a donar-hi resposta. Ho faran en dos workshops diferents, els dies 8 i 29 de novembre, que reprenen el cicle encetat el passat juny.

Acte
16/12/2022 - 10:00
Districte Administratiu de la Generalitat de Catalunya (Carrer del Foc, 57), Barcelona

Butlletí