Jornada: Tècniques sostenibles en viticultura per mitigar el canvi climàtic

dilluns, 22 maig, 2017 - 10:00 a 13:30
Geolocation

Aquesta jornada aportarà alternatives viables en viticultura per reduir l'impacte del canvi climàtic. La jornada inclou el II Concurs d'idees innovadores

PROGRAMA

10.00 h: Benvinguda i presentació de la jornada. Sr. Xavier Vidal, director de l'Escola Agrària de Viticultura i Enologia Mercè Rossell i Domènech, i Sr. Jordi Gual, tècnic de Medi Ambient de l'Ajuntament de Sant Sadurní d'Anoia.

10.15 h: Promoure biodiversitat a la vinya (Projecte Biodivine). Sr. Enric Bartra, Institut Català de la Vinya i el Vi.

10.45 h: La nova agricultura tradicional. Sra. Cori Calero, Televisió de Catalunya.

11.15 h: Idees innovadores pel canvi climàtic al Penedès. Presentacions del II Concurs d'idees innovadores pel canvi climàtic i viticultura al Penedès.

12.30 h: Lliurament dels premis del concurs.

13.30 h: Cloenda de la jornada. Sr. Toni Sisternas, regidor de Medi Ambient de l'Ajuntament de Sant Sadurní d'Anoia.

Lloc: Sala d'actes de l'Escola Agrària de Viticultura i Enologia Mercè Rossell i Domènech

Adreça: Barri Espiells, s/n

Hora: 10 h

Ho organitza: Ajuntament de Sant Sadurní d'Anoia i Departament d'Agricultura, Ramaderia i Pesca de la Generalitat de Catalunya

Preu: Gratuït, però cal inscriure's prèviament abans del 19 de maig al telèfon 938911412 o al correu electrònic xvidalp@gencat.cat


 

Etiquetes: 
Categories: 
Agricultura
Canvi climàtic

Relacionats

Article

Amb l'objectiu de promoure la cultura de la sostenibilitat, la innovació i la participació entre els estudiants d’Educació Secundària, Cicles Formatius i Batxillerat, alhora que aproximar els joves al repte ambiental del canvi climàtic i la seva vinculació amb l’activitat vitivinícola tan rellevant a la comarca del Penedès.

Notícia

La majoria de ponències del congrés se centren en la fitopatologia sostenible i en aspectes innovadors com la substitució del diòxid de sofre per olis essencials encapsulats o l’estimulació de la vinya amb llevats inactius per incrementar, per exemple, els tanins.

Notícia

El projecte es basa en la col·locació d'uns sensors al subsòl de les vinyes que recullen dades sobre la pluviometria i l'assecament de la terra per poder tenir informació que permeti combatre la sequera del terreny.

Butlletí