Jornada: Tècniques sostenibles en viticultura per mitigar el canvi climàtic

dilluns, 22 maig, 2017 - 10:00 a 13:30
Geolocation

Aquesta jornada aportarà alternatives viables en viticultura per reduir l'impacte del canvi climàtic. La jornada inclou el II Concurs d'idees innovadores

PROGRAMA

10.00 h: Benvinguda i presentació de la jornada. Sr. Xavier Vidal, director de l'Escola Agrària de Viticultura i Enologia Mercè Rossell i Domènech, i Sr. Jordi Gual, tècnic de Medi Ambient de l'Ajuntament de Sant Sadurní d'Anoia.

10.15 h: Promoure biodiversitat a la vinya (Projecte Biodivine). Sr. Enric Bartra, Institut Català de la Vinya i el Vi.

10.45 h: La nova agricultura tradicional. Sra. Cori Calero, Televisió de Catalunya.

11.15 h: Idees innovadores pel canvi climàtic al Penedès. Presentacions del II Concurs d'idees innovadores pel canvi climàtic i viticultura al Penedès.

12.30 h: Lliurament dels premis del concurs.

13.30 h: Cloenda de la jornada. Sr. Toni Sisternas, regidor de Medi Ambient de l'Ajuntament de Sant Sadurní d'Anoia.

Lloc: Sala d'actes de l'Escola Agrària de Viticultura i Enologia Mercè Rossell i Domènech

Adreça: Barri Espiells, s/n

Hora: 10 h

Ho organitza: Ajuntament de Sant Sadurní d'Anoia i Departament d'Agricultura, Ramaderia i Pesca de la Generalitat de Catalunya

Preu: Gratuït, però cal inscriure's prèviament abans del 19 de maig al telèfon 938911412 o al correu electrònic xvidalp@gencat.cat


 

Etiquetes: 
Categories: 
Agricultura
Canvi climàtic

Relacionats

Notícia

Les prediccions climàtiques globals mostren que es preveu que les temperatures es mantinguin a nivells rècord o propers a aquests en els propers cinc anys, cosa que augmentarà els riscos climàtics i els impactes en les societats, les economies i el desenvolupament sostenible, segons un nou informe de l'Organització Meteorològica Mundial (OMM).

Notícia

Les onades de calor que ja afecten la població de l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) podrien intensificar-se significativament en el futur, amb un augment de les temperatures de fins a 6 °C i una reducció general de la humitat relativa a les ciutats a finals d’aquest segle.

Article

L’Estratègia per fer front a la calor. Pla Calor 2025-2035 inclou una cinquantena de mesures per reduir l’efecte d’illa de calor, millorar el confort tèrmic dels edificis, protegir les persones més vulnerables i millorar els protocols d’emergències, entre altres. El full de ruta s’ha elaborat mitjançant un procés participatiu i amb inspiració d’experiències internacionals. S’emmarca en el Pla Clima, el full de ruta municipal per adaptar la ciutat als efectes de l’emergència climàtica.

Butlletí