Jornada tècnica: Mobilització de biomassa local per a usos tèrmics i prevenció d’incendis al Vallès Occidental

dijous, 13 octubre, 2016 - 16:30 a 19:30
Geolocation

El Consell Comarcal del Vallès Occidental (CCVOC) i el Centre de Recerca Ecològica i Aplicacions Forestals (CREAF) van signar l’any 2015 un conveni de col·laboració en el marc del projecte europeu de recerca SIMWOOD de mobilització de fusta que incorpora el projecte Boscos del Vallès com a prova pilot.

El projecte Boscos del Vallès neix el 2013 amb la voluntat de fusionar l’ús de la biomassa forestal amb els objectius de prevenció d’incendis al Vallès Occidental, intentant acompanyar l’estructuració del mercat de la biomassa a la comarca. Incidint en l’objectiu de la prevenció d’incendis, estem treballant en la identificació i situació de les zones estratègiques d’actuació per a reduir el risc d’incendi a la comarca i consensuar, si s’escau, les mesures a aplicar-hi. L’ objectiu de la jornada és comunicar a la societat vallesana les estratègies del Consell Comarcal al voltant d’aquesta iniciativa. 

PROGRAMA I INSCRIPCIONS


 

Etiquetes: 
Categories: 
Energia

Relacionats

Notícia

Amb l’objectiu de continuar augmentant l’estalvi energètic de l’Ajuntament de Vacarisses, s’ha licitat una segona fase de substitució d’enllumenat per tecnologia LED.

Notícia

«Vallès Solar» vol promoure en els propers anys la instal·lació d'1M de m2 de plaques fotovoltaiques en cobertes d'empreses, naus i magatzems a tot el Vallès amb una inversió estimada de prop de 100M d'euros, assolint una reducció anual de 35.000 tones d'emissions de CO2 i una potència de 72 MW també amb caràcter anual. Es tracta d'un projecte a mig i llarg termini amb l'horitzó posat en l'agenda 2030 de les Nacions Unides.

Article

L'Escola Municipal del Treball, l'Institut Antoni Cumella, l'Escola Municipal Salvador Llobet, l'Escola Salvador Espriu i el Cinema Edison de Granollers ja s'escalfen amb calderes alimentades per biomassa, amb estella procedent de boscos de proximitat. Aquest fet és possible gràcies a la construcció de la xarxa nord de calor que proporciona calefacció i aigua calenta sanitària i que substituirà el gas natural. 

Butlletí