Jornada Gastronòmica de les plantes oblidades

dissabte, 7 octubre, 2023 - 00:00 a 23:59
Igualada

Un esdeveniment únic per (re)descobrir què són i per a què serveixen les plantes oblidades, perquè construir un model de producció i consum d’aliments més sostenible és tant possible com imprescindible. Un espai on descobrir les plantes oblidades, combinant els coneixements tradicionals i la innovació.

Més de 100 activitats, repartides en diversos blocs i dutes a terme per més de 100 ponents:

Tallers per adults, activitats infantils, activitats familiars, tasts, actuacions musicals, etnobotànica en directe, exposicions, píndoles etnobotàniques, sortides etnobotàniques, tallers familiars, xerrades aplicades i xerrades tècniques. I també una fira amb 70 parades on descobrir tot tipus de productes silvestres i els projectes que hi ha al darrere.

La Jornada Gastronòmica de les Plantes Oblidades està organitzada de forma voluntària pel Col·lectiu Eixarcolant, una entitat sense ànim de lucre que fomenta la recuperació -i adaptació a la realitat actual- dels usos corresponents a espècies silvestres comestibles i varietats agrícoles tradicionals, com a eina per afavorir un model agroalimentari més sostenible, saludable i just, que proporcioni aliments de qualitat a l’abast de tothom, i que afavoreixi el desenvolupament sostenible de l’entorn rural.

A més, només és possible gràcies a la implicació de tots els socis i sòcies de l'entitat i de més de 150 voluntaris i voluntàries. Es tracta d'un esdeveniment únic que mostra, de forma amena però amb tot el rigor, que construir un model agroalimentari més sostenible és tant possible com imprescindible.

 

Programa d'activitats i inscripcions

Itineraris d'activitats

A més, hem creat 8 itineraris d'activitats. Som conscients que triar en un ventall de 100 activitats és força complicat, per això us volem facilitar l'elecció amb aquestes agrupacions de les activitats i parades per diferents interessos dins la temàtica de les plantes oblidades.

 


 

Organitzador: 
Col·lectiu Eixarcolant
Municipis: 
Categories: 
Agricultura

Relacionats

Notícia

Seran quaranta noves parcel·les annexes als horts actuals al barri del Rec.

Article

Des d’aquest divendres ja es pot circular pel tram de l’avinguda de Balmes mentre segueixen les obres en els altres trams de forma paral·lela

Article

L’alcalde d’Igualada, Marc Castells, ha explicat els projectes del nou carri bici, l’Anella Verda, la Via Blava i la recuperació d’aigua freàtica, convidat per la Federació

Butlletí