Jornada: El rol del buit en l'eficiència energètica de l'edifici: la prescripció del buit i la seva evolució

dimarts, 3 octubre, 2017 - 18:30
Geolocation

El Col·legi ENGINYERS BCN defineix el 2017 com l’Any de la Gestió Energètica Eficient, coneixedors de la importància que té la pràctica de l’eficiència energètica per part de la indústria, i la societat en general, per aconseguir reduir el consum d’energia i promoure la sostenibilitat econòmica i ambiental.

Amb aquesta iniciativa, ENGINYERS BCN aposta per l’aplicació de polítiques que fomentin una gestió eficient de l’energia, i conseqüentment també un abaratiment dels costos de producció, en els diferents àmbits de la societat: des del domèstic al de la construcció i, principalment, l’industrial, ja que com a gran consumidor d’energia, podrà incrementar la competitivitat.

En aquest sentit, les auditories energètiques seran un dels temes clau dins el programa d’activitats de l’Any, perquè són l’eina amb la qual els professionals enginyers tenen el coneixement sobre com assolir la reducció de la demanda d’energia, dels costos que comporta i poder avançar cap a un model de desenvolupament sostenible.

Durant tot el 2017 el Col·legi organitzarà conferències, taules rodones, cursos i altres activitats formatives i divulgatives entorn d’aquesta temàtica, que seran puntualment anunciades a través dels canals de comunicació del Col·legi (web, butlletí electrònic, comunicats, etc.).

INSCRIPCIÓ

Programa:

En el marc de l’Any de la Gestió Energètica Eficient, ENGINYERS BCN presenta la jornada: El rol del buit en l'eficiència energètica de l'edifici: la prescripció del buit i la seva evolució.

1. Principis bàsics de l’eficiència energètica en l’edificació.
2. Components de la finestra i la seva evolució.

a. Marcs i fulles.
b. Vidre

3. La finestra i les seves prestacions.

a. Transmitància tèrmica.
b. Permeabilitat a l’aire.
c. Factor solar i absortivitat.
d. Resistència tèrmica addicional de la persiana

4. La prescripció de la finestra.

a. Exigències del CTE.

5. Segells energètics.
6. La doble façana.
7. Sistemes conjunts de façanes.
8. Projectes d’investigació, nous sistemes i materials.

Impartit per:

Xavier Pérez Jurado, Enginyer Tècnic Industrial i Coordinador Tècnic de Technal.
Presentació a càrrec de Pere Rodríguez, enginyer tècnic industrial i Coordinador de l’Any de la Gestió Energètica Eficient.

S'emet per videostreaming : Aquest servei ofereix la possibilitat de seguir les conferències des de dispositiu tant fix com mòbil. Per veure el videostreaming no cal inscripció prèvia.


 

Municipis: 
Categories: 
Energia

Relacionats

Article

Finalitzada l’última actuació en tres túnels de la ronda de Dalt, amb la substitució de 1.370 punts de llum
La renovació d’aquest enllumenat suposa un estalvi d’1.589.915 kWh/any, que equival al consum anual de 220 habitatges


 

Article

Actualment la xarxa Endolla Barcelona arriba a tots els barris de la ciutat i posa a disposició de la ciutadania una xarxa de 1.000 punts de càrrega alimentada amb energia 100% renovable. El servei té 3.300 usuaris actius i una mitjana de 14.000 recàrregues mensuals

Article

El Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB) ha fet un pas important cap a la sostenibilitat amb la instal·lació de 137 panells fotovoltaics, 72 a l’edifici Mirador i 65 a l’antiga Casa de la Caritat. Aquesta mesura s’emmarca dins del suport de la Diputació de Barcelona en la descarbonització del CCCB, en línia amb el Pla Clima.

Butlletí