Exposició: Descobrint el Besòs

dissabte, 10 juny, 2017 - 12:34 a divendres, 30 juny, 2017 - 12:34
Geolocation

Aquest dissabte 10 s'inagura la mostra amb 29 fotografies sobre la fauna, la flora i els paisatges de l’ecosistema fluvial, produïda per l'Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet, l'Ajuntament de Sant Adrià de Besòs i el Consorci del Besòs.

Aquest dissabte, 10 de juny (11.00) s’inaugurarà la mostra «Descobrint el Besòs: una mirada fotogràfica del riu més natural», a la pèrgola del parc de Can Peixauet (passeig de la Salzereda, cantonada amb el carrer de Jacint Verdaguer). Es tracta d’un impressionant recorregut visual i educatiu per la biodiversitat del Besòs, a partir de 29 fotografies de gran format sobre la fauna, la flora i els paisatges de l’ecosistema fluvial.

Aquesta exposició ha estat elaborada amb les imatges cedides de manera altruista pels membres de l’Agrupació Colomenca d’Aficionats a la Fotografia (ACAF) i de l’Agrupació Fotogràfica de Sant Adrià de Besòs, així com per altres fotògrafs i fotògrafes naturalistes a títol individual. La mostra ha estat produïda per l’Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet, l'Ajuntament de Sant Adrià i el Consorci del Besòs. Els 16 participants són Nieves Carrasco, Tomás Carrión, Xavier Estany, Neus Fontova, José María García Tapi, Enrique Gómez, Faraoncillo, Jonathan Jiménez, Pedro José Justicia, Xavier Larruy, María Lorenzo, Sergio Mas, Ricard Mocholí, Isabel Nogales, Dionisio Sanz i Araceli Villodres. Les imatges, que sens dubte impressionaran el visitant, demostren la capacitat de recuperació del riu i els nous valors ecològics que hi aporta. Totes les fotos han estat capturades sense afectar el desenvolupament i el comportament de les espècies fotografiades. La mostra servirà també com a projecte educatiu per als centres d’ensenyament de la ciutat en els propers cursos.

L’acte d’inauguració comptarà amb representants de les administracions i de les entitats impulsores, així com els creadors del projecte.


 

Categories: 
Parcs naturals/Paisatge

Relacionats

Notícia

La campanya «La Bossa o la Vida» va celebrar la tercera edició els 25, 28 i 30 de novembre als mercats de venda no sedentària (Mercat Sagarra, Mercat Singuerlín i Mercat Fondo). de Santa Coloma de Gramenet.

Notícia
Enllumenat renovat al carrer Milton, al districte III

Enllumenat renovat al carrer Milton, al districte III

Des del juny al desembre del 2019, l'Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet ha substituït 574 lluminàries. La inversió total ha estat de 259.000 €. Les actuacions han consistit en la substitució de lluminàries antigues que generen contaminació lumínica i ineficients, per lluminàries que incorporen tecnologia LED, molt més sostenibles i respectuoses amb el medi natural. Totes les lluminàries incorporen dispositius de control per optimitzar el consum energètic.

Notícia

L'acció portada a terme en aquest espai ha aconseguit a més la recuperació d'espècies de peixos, ocells, mamífers i fins tot i papallones, al mateix temps que ha suposat la recuperació de nombroses espècies vegetals i l'eliminació d'altres espècies exòtiques, invasores en aquesta zona.

Butlletí