Exposició "Climatubers: acció climàtica ciutadana"

dilluns, 25 abril, 2022 - 12:58 a dissabte, 21 maig, 2022 - 21:00
Biblioteca Roca Umbert

Fins al 21 de maig la Biblioteca Roca Umbert acull l’exposició «Climatubers: acció climàtica ciutadana». Aquesta exposició és un recull de les imatges produïdes per les persones que han participat en els tallers de vídeo participatiu que ha organitzat l’Ajuntament de Granollers en el marc del projecte europeu Climatubers i també les propostes de millora de la ciutat que han fet.

L’Ajuntament del Granollers és un dels 6 socis de 5 països de la Unió Europea (França, Itàlia, Estònia, Àustria i Espanya) que participen en aquest projecte que promou l'acció climàtica a través de l'ús de tecnologies digitals. Així, des del mes de novembre de 2021, s’han organitzat diversos tallers de vídeo participatius on més d’una vintena de persones de perfils i orígens diversos han aportat la seva visió per a una millor adaptació de la ciutat a la crisi climàtica global.

Els tallers de vídeo participatiu consisteixen en 8 jornades de 2 hores de durada, on els participants aprenen la metodologia del vídeo participatiu per debatre i fer propostes sobre com afrontar la crisi climàtica en el seu dia a dia. Les sessions estan obertes a totes les persones a partir de 12 anys i inclouen formació en eines digitals i crisi climàtica. L’objectiu és empoderar digitalment i generar acció ciutadana per a millorar la ciutat en termes de sostenibilitat i emergència climàtica. De novembre de 2021 a maig de 2022 s'han celebrat 5 edicions, amb una participació d'una trentena de 30 persones.   

El resultat d’aquests tallers, doncs, es podrà veure en forma d’imatges en l’exposició a la Biblioteca Roca Umbert fins al 21 de maig. A més, els vídeos creats en el marc d’aquests tallers d’estrenaran en una jornada audiovisual pel clima que tindrà lloc el 2 de juny al Cinema Edison.

 


 

Categories: 
Canvi climàtic
Educació ambiental

Relacionats

Notícia

Després d’acceptar la proposta que l’alcaldessa de Mollet del Vallès, Mireia Dionisio Calé, ha fet als joves regidors i regidores que aquest curs formen part del Consell dels Infants de Mollet del Vallès (CIM), a partir d’avui començaran a treballar per contribuir a minvar els efectes de l’emergència climàtica

Reportatge
COP28. Un reportatge d'UNICEF

Com conscienciar els nens i nenes amb esperança i optimisme.

Article

La Fundació Rivus posa a disposició l’exposició sobre els amfibis i rèptils aquàtics presents a les conques del Besòs i de la Tordera.

Butlletí