Estudi de l'impacte de les actuacions contra el canvi climàtic a nivell Europeu. El projecte MEDEAS

dilluns, 3 desembre, 2018 - 18:15 a 19:45
Editorial Octaedro - Bailèn, 5 baixos - 08010 Barcelona

L’any 1972 el Club de Roma va publicar l’informe “Els Límits del Creixement”. Pronosticaven que el segle XX seria de creixement i, si no paràvem tal creixement continuat, el segle XXI seria de decreixement. El Projecte MEDEAS, finançat per la UE, planteja les necessitats i limitacions de la necessària transició energètica a fonts renovables. A la xerrada es mostren diferents tipus d’anàlisi sobre com l’exigència del creixement il·limitat condueix a no poder satisfer aquesta necessitat i a haver de plantejar-nos el sentit de l’actual sistema socioeconòmic. La limitació de recursos i els impactes del canvi climàtic mostren clarament en els resultats del model MEDEAS (www.medeas.eu) que insistir en el creixement, dificulta la transició i posa en dubte la sostenibilitat i les estratègies d’adaptació al canvi climàtic.

Jordi Solé

Ponència-debat: “Estudi de l’impacte de les actuacions contra el canvi climàtic a nivell Europeu. El projecte MEDEAS”

ENTRADA LLIURE


 

Municipis: 

Relacionats

Notícia

A la ciutat de Barcelona, en ple entorn urbà, hi viuen eriçons. Pot semblar una novetat simpàtica, però el fet és que alguns d'aquests animals moren en llocs on es fan obres. Des de fa cinc anys, una població d'eriçons ha trobat refugi en un solar de Sant Andreu que ara han començat a urbanitzar

Notícia

La recollida selectiva es va posar en marxa a la xarxa de Metro com a prova pilot a les estacions de Catalunya, Paral·lel, Passeig de Gràcia i Universitat l’any 2010. Ara es dóna un nou impuls a la recollida selectiva al Metro afegint-hi aquestes tres noves estacions en prova. Les parades de Fontana, Lesseps i Valldaura de la L3 disposaran de contenidors selectius a partir d’aquest dilluns 25 de novembre.

Notícia
L'associació ja compta amb 29 municipis membres | Adrià Costa

L'associació ja compta amb 29 municipis membres | Adrià Costa

L'Associació de Municipis i Entitats per l'Aigua Pública (AMEAP) ja té a punt un informe que presentarà al Parlament i al Congrés dels Diputats per instar les dues cambres a facilitar el procés de municipalització de l'aigua als municipis. 

Butlletí