Dia Mundial dels Mars i els Oceans a Barcelona

dilluns, 8 juny, 2020 - 00:00 a 23:59

Barcelona disposa d’un gran nombre d’equipaments i organitzacions amb un gran valor afegit i de gran potencialitat que tenen el mar i el litoral com a eix vertebrador de la seva tasca (ciència, biodiversitat, sostenibilitat, oceanitat, etc.).

Fruit del procés participatiu del Pla estratègic dels espais litorals de la ciutat, vam tenir l’oportunitat de conèixer-nos, debatre sobre les diferents línies de treball que necessita el nostre litoral i assentar les bases del que ha esdevingut el Grup de Treball dels Mars i els Oceans. Aquest grup s’ha creat amb l’objectiu d’interrelacionar el treball de les diferents entitats creant sinergies juntament amb les diverses iniciatives de la xarxa comunitària dels barris marítims i de la resta de la ciutat.

Vivim un moment de gran excepcionalitat. A la crisi sanitària provocada per la covid-19 se suma la greu crisi socioeconòmica que se’n deriva. Tot i així, no hem volgut deixar de celebrar que aquest 8 de juny és el Dia Mundial dels Oceans, ja que en aquest context tant complex, el litoral de la ciutat, entès com un entorn natural que cal defensar i protegir, pot generar oportunitats i llocs de treball dignes i de qualitat. El mar pot esdevenir un agent de desenvolupament local sostenible que tingui en compte el medi ambient, el territori, les persones i les seves necessitats.

Cadascuna de les entitats que participem en aquest grup de treball hem preparat una activitat per apropar-vos al mar i conèixer una mica més com és i què amaga. Desitgem que passeu una bona estona mentre aprenem junts!

 

Activitats (seguiu l'enllaç)

Activizoo: Descobreix l'enigma!

Joc de preguntes: La biodiversitat marina de Barcelona

Comparteix el teu #Anhel de mar?

Documental: El negre de la Riba

Joc interatiu: Explorem els maris i els oceans

Especial Patapum: Dia Mundial dels Mars i els Oceans

08/06 – Webinar: “La salut i la biodiversitat del mar i els oceans”

09/06 – Webinar: “Estratègies per millorar la qualitat de les aigües litorals en entorn urbà”

Visita virtual: Barcelona des del mar

Enigmapa B+S


 

Etiquetes: 
Municipis: 
Categories: 
Aigua
Educació ambiental

Relacionats

Acte
18/03/2021 - 14:45
Article

La Fàbrica del Sol de l'Ajuntament de Barcelona estrena un nou recurs educatiu i aquest cop el tema principal és l’aigua, un bé escàs de vital importància que cal conservar i no embrutar.

Article

Coincidint amb el 10é aniversari del reconeixement del Dret Humà a l’Aigua i el Sanejament per part de l’Assemblea General de les Nacions Unides, l'Ajuntament de Barcelona ha organitzat una sessió en línia amb Leo Heller, relator de les Nacions Unides pel Dret a l’Aigua fins el novembre passat i autor d’aquest informe, i a Pedro Arrojo Agudo, el nou relator que ha agafat el relleu de Heller.

Butlletí