DIA MUNDIAL DEL MEDI AMBIENT 2023: contra la contaminació per plàstics

dilluns, 5 juny, 2023 - 00:00 a 23:59

#diaMA

Aquest any destaquem solucions a la contaminació per plàstics.
#BeatPlasticPollution.

Aquest dia va ser instituït per les Nacions Unides per alertar sobre la degradació ambiental i donar a conèixer les necessitats de preservar i millorar el medi ambient. Es va escollir aquesta data perquè aquest dia s’havia iniciat la Conferència de les Nacions Unides sobre el Medi Ambient Humà, celebrada a Estocolm el 1972, a partir de la qual es va crear el Programa de les Nacions Unides pel Medi Ambient (PNUMA). 

El Dia Mundial del Medi Ambient (DMMA) es celebra el 5 de juny de cada any, és el principal vehicle de les Nacions Unides per fomentar la sensibilització i l'acció a nivell mundial per a la protecció del nostre medi ambient. Celebrat per primera vegada el 1974, ha estat una campanya insígnia per a la sensibilització sobre les noves qüestions ambientals de la contaminació de la mar i l'escalfament global, el consum sostenible i els delictes contra la natura. Cada any, es basa en un tema nou que les grans corporacions, ONG, comunitats, governs i celebritats de tot el món adopten per promoure causes ambientals.

El 2023 és el 50è aniversari del Dia Mundial del Medi Ambient. Aquest any l'amfitrió és Costa d'Ivori en col·laboració amb els Països Baixos. Durant les últimes cinc dècades, el dia s'ha convertit en una de les plataformes mundials més grans de divulgació ambiental. Desenes de milions de persones hi participen juntament amb governs, empreses, ciutats i organitzacions comunitàries.


 

Categories: 
Educació ambiental
Reciclatge/Residus
Terra

Relacionats

Article

L'Ajuntament d'Igualada valora com un èxit la campanya "Mercats més sostenibles" al Mercat de la Masuca. L’acció ha estat possible gràcies a la col·laboració entre el departament de Sostenibilitat de l’Ajuntament d’Igualada, el Mercat de la Masuca i l’escola Pia, amb el suport de la Diputació de Barcelona.

Article

Una exposició a les minideixalleries parla sobre la generació i la correcta separació dels residus.

Article

La Conferència "Tinguem Cura del Planeta" celebra la seva 10a edició reivindicant el paper decisiu del jovent per transformar el món.

Butlletí