Curs "Interpretació del patrimoni amb perspectiva de gènere"

dimecres, 9 novembre, 2022 - 09:00 a divendres, 11 novembre, 2022 - 14:00
Can Luna, La GarrigaL'Ajuntament de la Garriga organitza conjuntament amb les àrees de Patrimoni i Igualtat i el Museu etnològic del Montseny. Es centrarà en l’aplicació de la perspectiva, de manera transversal, als projectes de difusió del patrimoni. 

El curs és d’especial interès per a persones vinculades professionalment al món dels museus, de la gestió turística, patrimonial, ambiental i/o cultural, tant del món públic com privat. En aquest sentit, seria molt interessant que hi participessin treballadors/es d’oficines de turisme, de la xarxa de museus locals de la província i més enllà, de la xarxa d’Espais Naturals, personal de les àrees de patrimoni, cultura i turisme de l’administració local, allotjaments i, en general, empreses vinculades al sector turístic i a la gestió del patrimoni, etc.

El curs serà impartit per l’associació Herstóricas i, en concret, per Mariela Maitane, membre de l’Asociación para la Interpretación del Patrimonio, una gran experta en els camps de la difusió i la interpretació del patrimoni. Herstóricas és un projecte de caràcter cultural i educatiu que fa visible i valora l'aportació històrica de les dones a la societat i reflexiona sobre l'absència d'aquestes des d'una perspectiva feminista. Per tot plegat, el curs permetrà reflexionar i analitzar la representació femenina i identificar estereotips de gènere en espais patrimonials, mostrar exemples de bones pràctiques, i adquirir les eines necessàries per dissenyar estratègies i propostes divulgatives amb perspectiva de gènere que contribueixin a valorar, protegir i difondre la cultura i el patrimoni amb un enfocament divers, inclusiu i accessible.


Programació i més informació sobre el curs

 


 

Organitzador: 
Ajuntament de la Garriga
Destinatari: 
Professionals dels museus, de la gestió turística, patrimonial, ambiental i/o cultural, tant del món públic com privat
Etiquetes: 
Categories: 
Educació ambiental

Relacionats

Notícia

L'educació ambiental és un dels pilars del Pla d'Acció de la Reserva de Biosfera per difondre els valors del desenvolupament sostenible a l'illa que cada any inclou accions com tallers, sortides, unitats didàctiques o programes d'activitats

Article

Vuit centres educatius de L’Hospitalet Llobregat participen en la IX Marató RE-M de l’Energia.​

Butlletí