Curs "Interpretació del patrimoni amb perspectiva de gènere"

dimecres, 9 novembre, 2022 - 09:00 a divendres, 11 novembre, 2022 - 14:00
Can Luna, La GarrigaL'Ajuntament de la Garriga organitza conjuntament amb les àrees de Patrimoni i Igualtat i el Museu etnològic del Montseny. Es centrarà en l’aplicació de la perspectiva, de manera transversal, als projectes de difusió del patrimoni. 

El curs és d’especial interès per a persones vinculades professionalment al món dels museus, de la gestió turística, patrimonial, ambiental i/o cultural, tant del món públic com privat. En aquest sentit, seria molt interessant que hi participessin treballadors/es d’oficines de turisme, de la xarxa de museus locals de la província i més enllà, de la xarxa d’Espais Naturals, personal de les àrees de patrimoni, cultura i turisme de l’administració local, allotjaments i, en general, empreses vinculades al sector turístic i a la gestió del patrimoni, etc.

El curs serà impartit per l’associació Herstóricas i, en concret, per Mariela Maitane, membre de l’Asociación para la Interpretación del Patrimonio, una gran experta en els camps de la difusió i la interpretació del patrimoni. Herstóricas és un projecte de caràcter cultural i educatiu que fa visible i valora l'aportació històrica de les dones a la societat i reflexiona sobre l'absència d'aquestes des d'una perspectiva feminista. Per tot plegat, el curs permetrà reflexionar i analitzar la representació femenina i identificar estereotips de gènere en espais patrimonials, mostrar exemples de bones pràctiques, i adquirir les eines necessàries per dissenyar estratègies i propostes divulgatives amb perspectiva de gènere que contribueixin a valorar, protegir i difondre la cultura i el patrimoni amb un enfocament divers, inclusiu i accessible.


Programació i més informació sobre el curs

 


 

Organitzador: 
Ajuntament de la Garriga
Destinatari: 
Professionals dels museus, de la gestió turística, patrimonial, ambiental i/o cultural, tant del món públic com privat
Etiquetes: 
Categories: 
Educació ambiental

Relacionats

Notícia

L’Àrea de Medi Ambient i Sostenibilitat de la Diputació crea jocs d’escapada sobre el medi natural de les comarques de Lleida per a estudiants d’entre 8 i 12 anys

Notícia

"Premià energia" neix amb l'objectiu de realitzar les accions incloses en el Pla de Transició Energètica Local, com reduir les emissions de CO₂ un 55% el 2030 respecte al 2005 i disminuir la despesa energètica.

Notícia

Barcelona organitza aquest novembre nous tallers en el marc del ‘City Donut’, en els quals empreses i entitats reflexionaran sobre el model econòmic, intentaran definir els reptes de ciutat i plantejaran projectes per a donar-hi resposta. Ho faran en dos workshops diferents, els dies 8 i 29 de novembre, que reprenen el cicle encetat el passat juny.

Butlletí