Cicle de sortides "Endinsa't al territori"

dijous, 29 setembre, 2022 - 09:30 a dissabte, 5 novembre, 2022 - 13:00
El Catllar, Arrós de Cardós, Lliçà d’Amunt i Tona


En el marc del cicle de sortides "Endinsa't al territori", des de la XCN s'organitzen per la tardor 4 sortides tècniques de diferents temàtiques (fluvial, forestal, zones humides i conservació d'espècies), repartides per la geografia catalana. Totes elles són gratuites i obertes a la participació de tothom (cal inscripció prèvia a través del formulari en línia):

Custòdia fluvial al riu Gaià. Coneixerem els projectes de conservació de l'espai fluvial que duu a terme l'Associació Mediambiental La Sínia. 
Dijous 29 de setembre. De 09:30 a 17h, a El Catllar. Amb l’Ass. Mediambiental La Sínia.

Custòdia en acció: Cogestió del bosc comunal d’Esterri de Cardós. Coneixerem quins projectes vinculats a la gestió forestal duen a terme des de la Fundació Projecte Boscos de Muntanya en els boscos comunals.
Divendres 14 d'octubre. De 10:30 a 14:30 h, a Arrós de Cardós. Amb el Projecte Boscos de Muntanya.

Restauració de basses, usos socials i voluntariat en un espai emblemàtic. La Societat Catalana d'Herpetologia ens explicarà, per una banda, com restaurar basses per promoure la biodiversitat d'aquests espais. També com treballen per conviure amb els diferents col·lectius que fan ús de l'espai i, per últim, com invloucren a persones voluntàries en els seus projectes.
Dijous 27 d'octubre. De 10 a 13h, a Lliçà d’Amunt. Amb la Societat Catalana d’Herpetologia.

Creació d’una reserva de rapinyaires amb la implicació de la propietat. El GNO ens explicarà com els acords de custòdia els permeten implicar a diversos propietaris per crear la reserva de propietaris i quines accions de conservació hi estan realitzant.
Dissabte 05 de novembre. De 10 a 13h, a Tona. Amb el Grup de Naturalistes d’Osona - ICHN.

Consultar programa detallat


 

Organitzador: 
Xarxa de Conserveció del Territori
Municipis: 
Categories: 
Aigua
Biodiversitat
Parcs naturals/Paisatge

Relacionats

Notícia

L’acord permetrà la gestió, restauració i conservació d’aquest espai natural a tocar de la desembocadura del riu Gaià.

Article

Tarragona finalitza els treballs de restauració ecològica de la ribera del tram baix del riu Francolí. És un dels 18 projectes guanyadors dels pressupostos participatius i ha permès desbrossar la zona i crear un itinerari de natura i descobriment del riu.

Acte
02/02/2023 - 00:00

Butlletí