Cafès-diàleg virtuals sobre el paper de les dones en la nova realitat del mercat energètic.

Repeteix cada dia until dj. oct. 28 2021.
dimecres, 27 octubre, 2021 - 10:00 a 11:15
dijous, 28 octubre, 2021 - 10:00 a 11:15
En línia

En el marc de la Setmana de l’Energia Sostenible 2021, des de l’Ajuntament de Sabadell amb la col·laboració d’Ecoserveis, es programen dos cafès-diàleg virtuals sobre el paper de les dones en la nova realitat del mercat energètic. Seran els dies 27 i 28 d’octubre en format virtual. Les inscripcions estan obertes, l’accés és gratuït.

Es planteja un format de cafès-Diàleg Intergeneracional entre dues dones del sector, un model dinàmic i fluid, que facilita la participació dels assistents, amb l’objectiu principal d’apropar dones expertes del sector amb dones joves en formació o partícips de projectes innovadors i/o transformadors.

Inscripcions aquí.


La primera sessió, el dimecres 27 d’octubre, de 10h a 11h15, versarà sobre el paper de la dona en la creació d’una Transició Energètica Justa.

Amb ALBA DEL CAMPO, assessora en Transició Energètica a l’Ajuntament de Cádiz i GAIA D’ELIA, enginyera amb vessant social i coordinadora de BATEC.

La transició energètica és un tema d’actualitat, amb l’esperança que ens aproparà a un model energètic més democràtic i just. La transició d’un sistema energètic lligat al carboni a un sistema basat en energies renovables ens dóna la possibilitat de re-imaginar un model energètic més just i democràtic. Però el canvi de tecnologia no porta a un canvi de model si no tenim en compte la part social. Així doncs, què entenem per transició energètica justa i com podem aconseguir-la? Quin rol té la dona?

Enllaç al Zoom Cafè dia 27.  

 


La segona sessió, el dijous 28 d’octubre, de 10h a 11h 15, porta com a títol “La Pobresa Energètica: perquè afecta més a les dones i accions que es duen a terme”.

Amb ISABEL VILASECA, membre de l’Aliança contra la Pobresa Energètica i CECILIA VILLALOBOS, persona afectada per la Pobresa Energètica.

Debatrem al respecte del per què les dones son les més afectades per la Pobresa Energètica. Deixant la teoria a una banda, escoltem una conversa entra una dona experta en pobresa energètica i una dona afectada per la mateixa. Debatem sobre com es pot canviar el sistema i què s’està fent actualment per la mitigació de la mateixa, davant de la nova realitat dels mercats energètics.

Enllaç al Zoom Cafè dia 28.


 

Organitzador: 
Ajuntament de Sabadell
Categories: 
Energia

Relacionats

Notícia

El projecte està dividit en dos lots diferents. D’una banda, es millorarà la il·luminació de l’estadi, consistent en la substitució de les lluminàries de les torres ubicades al voltant del camp de futbol i de l’altra es renovaran les lluminàries dels espais interiors.

Notícia

El projecte forma part de l’estratègia EDUSI i cofinançat al 50% per la Comissió Europea. L’objectiu és obtenir uns edificis més confortables, reduir els consums energètics i obtenir dades per valorar-ne la replicabilitat en altres edificis de propietat municipal. 

Notícia

Els parcs fotovoltaics de les dues plantes produiran, anualment, prop de 1.400 MWh/any per a l’autoconsum, l’equivalent a les necessitats anuals d’energia de 400 habitatges, evitant l’emissió de 649 tones de CO2

Butlletí