Basses agrícoles: un gran potencial per afavorir la biodiversitat i la pagesia

Repeteix cada setmana until dj. des. 03 2020.
divendres, 27 novembre, 2020 - 10:00 a dissabte, 28 novembre, 2020 - 13:59
horitzontal_cartellxerrades.png
 
Benvolgudes/ts,
 
Si sou una empresa amb voluntat de participar en projectes de R.S.E., sou gestors de finques agrícoles o d'alguna ens local; us informem de les dues xerrades online que poden ser del vostre interès. 
 
L'associació agroambiental Temps de Saó organitzales xerrades sobre"Basses agrícoles: un gran potencial per afavorir la biodiversitat i la pagesia"les quals es duran a terme els propers dies divendres 27 de novembre (10h-13h) i el dijous 3 de desembre (17h-20h). 
Les xerrades del 27 de novembre tindran un enfoc més tècnic (empreses, R.S.E i tècnics d'Administracions) i les xerrades del 3 de desembre s' enfoquen a pagesos, gestors de finques i entitats-.
 
L'objectiu és visibilitzar l’estat actual dels hàbitats aquàtics i la necessitat d'actuar per revertir-ne la regressió; mostrar projectes actuals de diferents associacions dedicades a la conservació, restauració i  creació d'hàbitats aquàtics;  així com mostrar diferents opcions de treball en xarxa pel finançament de capital natural que afavoreixen la creació d'aliances i cooperació entre empreses, administracions i gestors de finques agrícoles. 
 
Us adjuntem el cartellSi voleu participar a la sessió és necessària inscripció prèvia a través d’aquest enllaç i us enviarem el link. 
 
PROGRAMA:
                 0.       Presentació i objectius de les xerrades  
Helena Clos,  Temps de saó  www.tempsdesao.wordpress.org
 1.       La custòdia del territori per la tortuga d’estany
Albert Carné,  Fundació Emys www.fundacioemys.org- dia 27 novembre-
Basses en l’agricultura d’Alt valor natural   
Ander Achotegui ,  Fundació Emys  www.fundacioemys.org - dia 3 desembre-
 2.       Avantatges i inconvenients de naturalitzar basses
 Associació Galanthus  www.galanthusnatura.com  
 3.       Estat actual dels amfibis al Maresme  
Roser Campeny,  Minuartia  www.minuartia.com  
 4. Construcció de basses amb argila compactada per a la biodiversitat 
 Oriol Aisa  www.lesllacunes.com
 5.       Com fem possible millorar la biodiversitat? Aliances, Xarxes i Finançament pel Capital Natural   
Jordi Pietx  www.jordipietx.net  
 
Per qualsevol dubte, podeu escriure'ns a tempsdesao@gmail.com o 636 588 314 (Oriol) 
Categories: 
Agricultura

Relacionats

Article

A Sant Vicenç dels Horts s’ha posat en marxa recentment l’Espai Test Agrari, un projecte pioner amb l’objectiu de dinamitzar el sector agrícola local i fomentar la incorporació de la nova pagesia.

 
Notícia
La iniciativa s’emmarca en l’activació de parcel·les verdes municipals actualment en desús. Foto: Ajuntament de Barcelona

La iniciativa s’emmarca en l’activació de parcel·les verdes municipals actualment en desús. Foto: Ajuntament de Barcelona

L'Ajuntament de Barcelona destinarà 149.000 euros a posar en marxa tres “parcel·les agrícoles”, als districtes d'Horta-Guinardó, Gràcia i Sant Martí. El que es vol aconseguir amb aquestes transformacions, en paraules de l’Ajuntament, és portar “el verd a la ciutat” i mitigar els efectes del canvi climàtic.

Notícia

L’IDAPA, l’Associació d’Iniciatives Rurals de Catalunya (ARCA), l’Escola de Pastors i Pastores de Catalunya i la Universitat de Lleida organitzen el Congrés, que se celebrarà aquest octubre i comptarà amb 3 seus, el Pont de Suert, Amposta i Igualada.

Butlletí