Basses agrícoles: un gran potencial per afavorir la biodiversitat i la pagesia

Repeteix cada setmana until dj. des. 03 2020.
divendres, 27 novembre, 2020 - 10:00 a 14:00
horitzontal_cartellxerrades.png
 
Benvolgudes/ts,
 
Si sou una empresa amb voluntat de participar en projectes de R.S.E., sou gestors de finques agrícoles o d'alguna ens local; us informem de les dues xerrades online que poden ser del vostre interès. 
 
L'associació agroambiental Temps de Saó organitzales xerrades sobre"Basses agrícoles: un gran potencial per afavorir la biodiversitat i la pagesia"les quals es duran a terme els propers dies divendres 27 de novembre (10h-13h) i el dijous 3 de desembre (17h-20h). 
Les xerrades del 27 de novembre tindran un enfoc més tècnic (empreses, R.S.E i tècnics d'Administracions) i les xerrades del 3 de desembre s' enfoquen a pagesos, gestors de finques i entitats-.
 
L'objectiu és visibilitzar l’estat actual dels hàbitats aquàtics i la necessitat d'actuar per revertir-ne la regressió; mostrar projectes actuals de diferents associacions dedicades a la conservació, restauració i  creació d'hàbitats aquàtics;  així com mostrar diferents opcions de treball en xarxa pel finançament de capital natural que afavoreixen la creació d'aliances i cooperació entre empreses, administracions i gestors de finques agrícoles. 
 
Us adjuntem el cartellSi voleu participar a la sessió és necessària inscripció prèvia a través d’aquest enllaç i us enviarem el link. 
 
PROGRAMA:
                 0.       Presentació i objectius de les xerrades  
Helena Clos,  Temps de saó  www.tempsdesao.wordpress.org
 1.       La custòdia del territori per la tortuga d’estany
Albert Carné,  Fundació Emys www.fundacioemys.org- dia 27 novembre-
Basses en l’agricultura d’Alt valor natural   
Ander Achotegui ,  Fundació Emys  www.fundacioemys.org - dia 3 desembre-
 2.       Avantatges i inconvenients de naturalitzar basses
 Associació Galanthus  www.galanthusnatura.com  
 3.       Estat actual dels amfibis al Maresme  
Roser Campeny,  Minuartia  www.minuartia.com  
 4. Construcció de basses amb argila compactada per a la biodiversitat 
 Oriol Aisa  www.lesllacunes.com
 5.       Com fem possible millorar la biodiversitat? Aliances, Xarxes i Finançament pel Capital Natural   
Jordi Pietx  www.jordipietx.net  
 
Per qualsevol dubte, podeu escriure'ns a tempsdesao@gmail.com o 636 588 314 (Oriol) 
Categories: 
Agricultura

Relacionats

Article

L’Ajuntament de Sant Vicenç dels Horts ha encarregat la redacció d’un inventari de terrenys agrícoles, amb l’objectiu d’obtenir un cens acurat per detectar camps abandonats i en desús, així com possibles usos no permesos en l’àmbit agrari. Aquest estudi també serà una eina per cercar potencials usuaris i usuàries de la Borsa de Terres de Sant Vicenç dels Horts, a més de persones propietàries agrícoles que tenen camps en desús i que puguin posar-los a disposició de pagesos i pageses que vulguin cultivar-los.

Article
Una iniciativa pionera que fomenta la protecció de les abelles al Parc Natural de Collserola

Ubicat al Parc Natural de la Serra de Collserola, el cementiri ha posat en marxa un projecte pedagògic únic al país per conscienciar sobre el paper clau d’aquests insectes en l’ecosistema i sobre la biodiversitat.

Les abelles són espècies pol·linitzadores molt importants per als ecosistemes, que en entorns urbans es troben fortament amenaçades per l’acció humana i la contaminació atmosfèrica

Notícia

Amb la voluntat de donar suport i reforçar els processos que per a la transició a un model de major sobirania alimentària i que enforteixin un sistema alimentari més just, segur, sostenible i saludable, format per criteris socials, ecològics i de proximitat; la vicepresidenta quarta de la Diputació, Núria Parlon, ha llegit a l’inici del ple ordinari d’aquest dijous la declaració institucional d’adhesió a la Carta Alimentària de la Regió Metropolitana de Barcelona.

Butlletí