Aqua Calida, la bio-fira de termalisme, salut, història i gastronomia de Caldes d'Estrac

dissabte, 1 juny, 2019 a diumenge, 2 juny, 2019
A la riera, al bell mig del poble. Caldes d'Estrac
Durant el 1 i 2 de juny Caldes d'Estrac acollirà una intensa programació amb activitats pensades per a grans i petits

Aqua Calida

Caldes d’Estrac pensa en verd, i aquest 2019 presentem per tercer any consecutiu la Fira d’Aqua Calida, on et convidem a viure i conèixer un nou estil de vida basat en el benestar, la salut i la sostenibilitat.

Situada al bell mig del nostre municipi, entre el mar, la platja i els turons que el voregen, la fira gaudirà d’un emplaçament únic per gaudir amb tots els sentits de l’ampli ventall de propostes pensades per a famílies, joves, viatgers, grans i petits que vulguin apropar-se al món bio.

Quines seran les principals activitats? Òscar Baró, regidor de Promoció Econòmica i Turisme de l’Ajuntament de Caldes d’Estrac, destaca que la fira abarcarà diferents àmbits:

 Gastronomia: Hi haurà un espai gastronòmic on es podran degustar tot tipus de productes saludables i cerveces ecològiques, amb Food Trucks durant tot el cap de setmana. A més a més, celebrarem tallers de cuina, dissabte es farà una fideuada ecològica i diumenge una paella ecològica on tothom està convidat!

Salut: Farem tastets de massatges, i gaudirem de masterclass de ioga, zumba i body balance.

Termalisme: El balneari de Caldes d'Estrac celebrarà portes obertes i farà divulgació de les propietats medicinals de les aigües termals de Caldes i la seva història. També comptarem amb un stand de les Viles Termals de Catalunya.

Cultura: A l’espai de la biblioteca, trobareu una selecció de llibres sobre els temes de la bio-fira, també podrem gaudir de l’espectacle de música i dansa “Un sufi del segle XXI” que es celebrarà al safareig.

Conferències: Posarem una tarima al mig de la Riera on estarà l'espai Àgora que acollirà conferències de petit format. En aquest espai abordarem temes com la bio-civilització per impulsar l’agenda 2030, els nous conceptes de sobirania (econòmica, personal, alimentària i energètica), el feminisme com a element clau per a la transformació social i molt més.

Activitats familiars: Celebrarem tallers de reciclatge, de samarretes sostenibles, de creació d'instruments musicals tradicionals, activitats amb patinets elèctrics per gaudir amb els més petits, i comptarem amb un espectacle de circ amb valors ecològics per aprendre tots plegats com fer que el món sigui més sostenible. A més, a més, durant tot el cap de setmana hi haurà jocs infantils gegants.

Exposicions: A més a més, la Fundacio Palau celebrarà una jornada de portes obertes de l'exposició permanent i es farà una visita guiada a l'exposició temporal Chapeau!. També comptarem amb una exposició sobre energia sostenible que estarà situada a la Sala Cultural.

Amb aquesta fira, el nostre objectiu és fer una aposta decidida per un estil de vida basat en el benestar, la sostenibilitat i la nostra salut, així com la del món on vivim. Per això, enguany incorporem les sobiranies com a eix de la fira. Volem fer nostres els Objectius de Desenvolupament Sostenible de l’ONU posant en marxa l’Agenda 2030 a Catalunya i des de Caldes d’Estrac per enfortir quatre aspectes de la sobirania de cada ciutadà:
Sobirania personal: teràpies naturals, consciència social i creixement personal
Sobirania alimentària: agroecologia, Km0, producte locals
Sobirania energètica: energies renovables, consum estratègic
Sobirania econòmica: consum responsable, consum conscient, compres col·lectives, ètica.

Segons Òscar Baró, “es tracta d’una proposta singular i única amb la que volem posar en valor tota la riquesa del nostre municipi, difonent un model de vida saludable i amb una oferta atractiva d’activitats per al gaudi de petits i grans.”

Més que una fira, Aqua Calida vol ser una experiència i una oportunitat per al visitant de gaudir, cuidar-se i apostar per sí mateix en un entorn únic com és el de Caldes d’Estrac. Us esperem a tots el proper 1 i 2 de juny!

PROGRAMA


 
Municipis: 

Relacionats

Notícia

Barcelona, Tarragona, Girona, Cambrils, Mont-roig, Mataró, Calonge i Lloret de Mar s'han adherit a aquesta campanya durant aquest estiu. 'Fes circular la teva llauna al groc' és una iniciativa del programa europeu de sensibilització ambiental 'Cada lata cuenta', que té l’objectiu d’incrementar el reciclatge de les llaunes de begudes.

Entrevista

Ana Huertas és facilitadora per a la transició i la permacultura. Actualment coordina el projecte internacional Municipis en Transició. Huertas aporta al diàleg una visió ecofeminista que posa el focus en la revolució intrapersonal, i el canvi profund en la forma de relacionar-nos, des de l'opressió a la col·laboració, creant una vida que pose les cures al centre. Amb el bagatge d'acompanyar a les comunitats, aborda també la necessitat d'esborrar la dicotomia entre poder públic i ciutadania i de crear espais de diàleg amb la inspiració de la democràcia profunda, per fer realitat els canvis urgents que necessitem.

Notícia

El projecte té per objectiu assolir una reducció de la factura elèctrica i  consisteix en la instal·lació a la coberta dels tres edificis d'un total de 90 panells fotovoltaics (27 mòduls al Centre Cívic i al Sant Jordi i 36 mòduls al Sot del Camp) que disposaran de generadors fotovoltaics connectats a tres inversors que convertiran la corrent contínua en alterna.

Butlletí