AiguArt 2020

dilluns, 2 març, 2020 a dissabte, 28 març, 2020
Barcelona

El cicle AiguArt 2020 a Barcelona torna amb un munt d’activitats per a tots els públics.

Arriba una nova edició de l’AiguArt, el cicle d’activitats que reivindica la importància de l’aigua a través de l’art. El festival, que tindrà lloc a diferents espais de la ciutat del 2 al 28 de març, s’emmarca en la celebració del Dia Mundial de l’Aigua el 22 de març.

Som conscients que l’aigua és un bé escàs i hem avançat molt a l’hora d’estalviar-ne. Ara, la situació d’emergència climàtica en què ens trobem pot agreujar encara més la manca d’aquest recurs. És per aquest motiu que en aquesta edició volem fer un pas més enllà i centrar-nos en el consum d’aigua que no es veu: l’aigua virtual i la petjada hídrica.

Per produir roba, menjar o qualsevol altre producte es necessita una gran quantitat d’aigua. Aquesta aigua que consumim de manera indirecta s’anomena aigua virtual. La petjada hídrica és el resultat de sumar l’aigua virtual utilitzada per produir tots els béns i serveis que consumim diàriament.

Les activitats d’AiguArt tenen com a objectiu guanyar consciència de la importància de l’aigua per a la vida al nostre planeta i per als humans, a petita i gran escala, i des de diferents perspectives: històrica, econòmica, ecològica, política i social.

El cicle agrupa diverses activitats per a tots els públics, on s’inclouen xerrades divulgatives, tallers pràctics, itineraris urbans i de natura, visites a instal·lacions com la Font Màgica de Montjuïc, les clavegueres de Barcelona o el dipòsit d’aigües pluvials del parc de Joan Miró, activitats i espectacles per a famílies… Un intens programa que comptarà com a colofó amb la Festa AiguArt, que tindrà lloc el 21 de març a la Casa Elizalde, d’11.00 a 13.30 hores.


Programa AiguArt 2020


 

Municipis: 
Categories: 
Aigua
Educació ambiental

Relacionats

Article

El cicle AiguArt 2020 torna amb un munt d’activitats per a tots els públics a Barcelona. 

Butlletí