Agenda 2030 Granollers. Una dècada d'accions per a les persones i el planeta

divendres, 14 maig, 2021 - 00:00 a diumenge, 16 maig, 2021 - 23:59
Plaça de Maluquer i Salvador, 1 . Granollers

Del 14 al 16 de maig podreu veure a la plaça de Maluquer i Salvador, 1 una exposició itinerant en bicicleta que interpel·la a la reflexió i a l'acció.

L’Agenda 2030 ens interpel·la a totes i tots i el seu èxit només és possible a partir d'un esforç col·lectiu. L'exposició ens convida a actuar per una ciutat i un món més sostenibles. També explica projectes concrets adreçats a la protecció del planeta contra la degradació, a través del consum i producció sostenibles, la gestió sostenible dels recursos i prenent mesures urgents contra el canvi climàtic.

Si encara no coneixes els ODS, descobreix què són, com Granollers contribueix a complir-los a través de projectes vinculats a medi ambient, i comparteix què creus que pots fer perquè la nostra ciutat sigui més sostenible, saludable i equitativa.

Els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) van ser aprovats lany 2015 per l'Assemblea General de les Nacions Unides, i defineixen un pla per a les persones i el planeta, basat en la prosperitat, la pau i les aliances. Els ODS ja fa temps que van arribar a Granollers. Però, com identificar-los? En quins projectes? En quines accions del nostre dia a dia?

L'exposició mostra què s'està fent a Granollers en clau de sostenibilitat ambiental, amb projectes com la recuperació del Riu Congost, la dinamització de Palou, la promoció de les energies renovables, o els projectes d'economia circular.

A més, quan descobreixis què són els ODS, t'adonaras que ja n'apliques molts en el teu dia a dia: reciclar, comprar amb bossa de roba, anar caminant o en bicicleta a la feina, a comprar o a l'escola, etc. L'exposició ofereix un espai on podràs compartir totes aquestes accions. Implica't!


 

Organitzador: 
Ajuntament de Granollers
Etiquetes: 
Categories: 
Aigua
ODS11. Ciutats i comunitats sostenibles

Relacionats

Article

Granollers inicia una transformació verda de la ciutat amb el projecte Connecta Congost Natura 2025 (link is external), que es converteix en el primer tram d’una anella verda al voltant de la ciutat i que connecta amb el nucli urbà. Es tracta d’una actuació de gran magnitud que obre el riu a la ciutat i renaturalitza l’entorn del Congost, tant el riu, el parc com el passeig fluvial, en benefici de la qualitat de vida de la ciutadania. Aquest projecte inclou la renaturalització del riu i el Parc del Congost i rep una subvenció de 3 milions i mig d’euros dels Fons Next Generation.

Notícia

El Ple municipal aprova l’Acord Nacional per a l’Agenda 2030, i l’adhesió de l’Ajuntament de Granollers a l’Aliança Catalunya 2030, reafirmant el seu compromís amb els ODS

Article

Granollers se suma al repte de protegir el planeta i estrena una nova web on poder consultar tots els eixos d’actuació de la ciutat en relació als objectius de desenvolupament sostenible (ODS) marcats per l’Agenda 2030 de les Nacions Unides.

Butlletí