Actua per la natura a Santa Coloma de Gramenet

diumenge, 23 maig, 2021 - 10:00 a 14:00
Parc de la Serralada de Marina

L'acció té com a objectiu la promoció i el foment d'actituds respectuoses amb el medi natural així com sensibilitzar i provocar una reflexió al voltant de la gestió dels residus i, concretament, la problemàtica dels residus a la natura.

PARTICIPANTS
S'intentarà implicar, en la jornada, a les persones que habitualment utitlitzen la zona forestal per relaxar-se, passejar o fer esport. No hi haurà inscripció prèvia, es farà inscripció en el moment.
Formarà part, així mateix, de les accions englobades dins de la setmana de prevenció de residus i de la iniciativa "Lets Clean Up Europe"

DESENVOLUPAMENT
Es proposa que es dugui a terme una acció a dos espais del municipi, coincidint amb dues portes d'entrada a Parc de la Serralada de Marina, molt utilitzats per iniciar passejades o fer esport.
Es disposarà de gel hidroalcohòlica a demanda i bosses d'escombraries i guants per donar a les persones o grups que entrin pels dos accessos.
Es demanarà la participació proposant que els visitants de la zona que recopilin en bosses de les restes que troben o generin i que tornin les bosses en el punt de trobada per a classificar-les i pesar-.
Es preveu la instal·lació de carpa i una o dues pastilles amb material i informació a cadascun dels punts.
Hi haurà un equip de personal de reforç que estarà format, com a mínim, per 1 treballador de Ecometròpoli i 2 persones més d'una empresa que ens ajudarà en el desenvolupament de la jornada. Totes aquestes persones faran tasques informatives i dinamitzadores a la participació, el repartiment de guants i les bosses i la dinamització de la recollida, classificació i pesatge dels residus.

ENTITATS ORGANITZADORES:
Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet
ARG Neteges
canal 150
Fundació Tallers de Catalunya

ENTITATS COL·LABORADORES:
Parc de la Serralada de Marina
Centre d'Educació Ambiental Ecometròpoli
 


 

Categories: 
Parcs naturals/Paisatge

Relacionats

Notícia
L'alcaldessa, Núria Parlon, intervé a l'acte

L'alcaldessa, Núria Parlon, intervé a l'acte

Coincidint amb el Dia Internacional per a l’Eliminació Total de les Armes Nuclears, alcaldes i alcaldesses i FundiPau reivindiquen el paper dels municipis en l’abolició nuclear.

Article

Acord de l'Ajuntament de Barcelona amb Montcada i Reixac per protegir el Rec Comtal al seu pas per Nou Barris i el municipi del Vallès. L’impuls de diverses intervencions i la programació d’activitats permetrà preservar aquesta joia mediambiental i històrica.

Article

Els i les alumnes de l’Escola fan un receptari adreçat a les persones usuàries del Programa d’aliments solidaris. Un total de deu alumnes d’entre 16 i 29 anys de la Casa d’oficis treballen en unes fitxes per elaborar menús que evitin el malbaratament alimentari.

Butlletí