6a Jornada Sitges Clean Up Day

diumenge, 5 maig, 2019 - 09:00 a 13:00
Centre d'Estudis del Mar. Sitges
Geolocation

Jornada de Neteja Participativa de la Platja en el marc de Let’s Clean Up Europe, al pas de la Ultra Clean Marathon.

Recuperarem una part dels plàstics per a crear una Instal·lació Artística Col·lectiva en el marc del Festival d’Art Responsable Sitges Reciclart 2019, que se celebrarà del 30 de maig al 30 de juny amb seu al Centre Cultural Miramar.

Des del Centre d’Estudis del Mar (CEM) de Sitges us convidem a participar amb nosaltres el proper dia 5 de maig en la 6a Jornada Clean-Up Day a Sitges! Aquesta jornada, a més, estarà emmarcada dins la 2a edició de la Ultra Clean Marathon, una iniciativa organitzada per la Xarxa de Custòdia del Territori, la Xarxa de Voluntariat Ambiental i l’Agència de Residus de Catalunya, amb el suport del Departament de Territori i Sostenibilitat i l’Obra Social “La Caixa”, que engloba dos grans esdeveniments ambientals, el propi “Let’s Clean Up Europe” i la “Setmana de la Natura”. Aquesta iniciativa es durà a terme per  tot el territori català entre els dies 5 i 11 de maig, organitzant un total de 7 etapes esportives en les que es promourà la recollida de les deixalles que es troben al medi natural, mitjançant accions de neteja com la que s’organitzarà des del CEM.

Concretament, l’activitat que durem a terme consistirà en realitzar una neteja de la platja de davant del centre, per on, a més, passarà la primera de les etapes que conformen la mencionada Ultra Clean Marathon. En aquesta activitat, més enllà de simplement retirar les deixalles que es trobin, es farà una caracterització de les mateixes, per tal de poder valorar el seu possible origen, i es divulgarà entre els participants alguns dels problemes i impactes que ocasionen les deixalles sobre el medi marí.

Per tal de participar a l’activitat haureu d’inscriure-us enviant un correu a info@submon.org.

La convocatòria pel dia de l’activitat és la següent:

Punt de trobada: a les 9:00 davant del Centre d’Estudis del Mar (CEM), passeig marítim, 72 de Sitges.

Així que no dubteu en participar, us hi esperem!


Organitzador: 
Diputació de Barcelona
Municipis: 
Categories: 
Educació ambiental

Relacionats

Acte
15/12/2019
Mercat de segona ma i d’intercanvi. Rambla Sant Jordi cantonada Josep Calva. Vilanova i la Geltrú
Article

L'obra de Miguel Domínguez, creada amb material reciclat i més de 2.400 hores, es pot visitar fins al 15 de juliol a l'Oficina de Turisme situada a la plaça Eduard Maristany. 

Notícia
També es detecta Corriol camanegre a Cubelles

El Corriol petit (Charadrius dubius), un tipus d’ocell catalogat com a espècie protegida d'interès especial, ha nidificat per primera vegada a les dunes de la Platja de Les Botigues de Sitges durant el confinament.

Butlletí